Foto: Publicitātes attēls
Dziedātāja Elza Rozentāle izdevusi pirmo singlu "Ka es liela dziedātāja" no drīzumā gaidāmā etnodžeza albuma "Lakstīgala".

Elza Rozentāle, kas labprāt izpilda dažādu stilu mūziku un viegli iejūtas atšķirīgos tēlos, ar albumu "Lakstīgala" atgriežas pie saknēm – savu pirmo skatuves pieredzi dziedātāja guvusi folkloras kopās.

"Visas "Lakstīgalas" dziesmas būs par dziedāšanu. "Ka es liela dziedātāja" ir pirmā, jo vēsta par dziedāšanas sākumu, ko man šūpulī ir ielikusi māmiņa," atklāj Elza, kas dziesmu savā dzimšanas dienā kā pateicību velta mammai Ievai, mūzikas skolotājai un folkloras kopas "Skripči" izveidotājai.

"Ka es liela dziedātāja" iedvesmas avots ir šāda paša nosaukuma tautasdziesma, kuras muzikālā apdare tapusi, Elzai saspēlējoties ar ģitāristu Kasparu Vizuli un etnodžeza grupu "Bur Mani".

Albuma "Lakstīgala" veidošanā nozīmīga loma ir grupai "Bur mani", kuras sastāvu veido pieprasīti džeza mūziķi: ģitārists Kaspars Vizulis, basģitārists Toms Poišs un bundzinieks Kaspars Kurdeko.

Albuma ieraksts notiek Latvijas Radio studijā, skaņu inženiera Gustava Ērenpreisa vadībā. Plānots, ka albumu klausītāji varēs noklausīties jau šogad. Tuvākais Elzas Rozentāles un "Bur Mani" koncerts notiks 13. augustā, festivāla "Skaņu un Garšu festivāls Siguldā" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!