Grupa "alt-J", kas šogad būs galveno mākslinieku statusā arī pašmāju "Positivus" festivālā, laidusi klajā jaunu dziesmu "Adeline".

Par dziesmu grupas dalībnieki saka: "Tā radusies Austrālijā, kur Tasmānijas velns iemīlas sievietē, lūkojoties, kā viņa peldas. Tā uzrakstīta turnejas laikā, bet pabeigta leģendārajā "Abbey Road" studijā Londonā."

Jaunā dziesma seko singliem "3WW" un "In Cold Blood", paplašinot ieskatu grupas gaidāmajā trešajā albumā "Relaxer", ko plānots izdot šā gada 2. jūnijā.

"alt-J" ir viena no jaunās tūkstošgades augstvērtīgākajām rokgrupām. Tās otrais, 2014. gadā izdotais albums "This Is All Yours" saņēmis nominācijas gan "Grammy", gan "BRIT Awards" balvām, bet debija "An Awesome Wave" saņēma prestižās "Ivor Novello" un "Mercury" balvas.

Tāpat grupai secen nav gājuši komerciālie panākumi – tās pirmie divi studijas ieraksti pārdoti katrs vairāk nekā divos miljonos eksemplāru, bet grupas dziesmas straumētas vairāk nekā miljards reižu.

"alt-J" uzstājas pasaules nozīmīgākajos festivālos un koncertzālēs. 16. jūnijā, Londonas "O2" arenā plānots īpašs grupas 10 gadu jubilejas šovs, bet vēl pirms uzstāšanās "Positivus" plānots koncerts leģendārajā Glastonberijas festivalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!