Foto: Publicitātes foto

Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" laidusi klajā kompozīciju "Gana agri" no topošā deju koncertuzveduma "Vēstījums rakstos", kura pirmizrāde notiks 4. maijā Ķīpsalas hallē, piedaloties ap 1000 dažādu tautas deju ansambļu dejotājiem.

Gluži kā gaidāmajā deju iestudējumā, kompozīcijas "Gana agri" skanējuma un vēstījuma pamatā ir latviešu tautas dzīvesziņa un tautas mūzikas noskaņas. Dziesmas muzikālo materiālu radījis "Raxtu Raxtu" mūziķis Marts Kristians Kalniņš, bet teksta pamatā izmantotas latviešu tautasdziesmas.
Jaunais skaņdarbs jau šonedēļ sāk skanējumu Latvijas radio stacijās un noklausāms arī internetā.

"Līdz ar šīs dziesmas laišanu tautās esam ne vien dāvājuši jaunu klausāmu materiālu, bet arī uzskatāmi iepazīstinām ar tām sajūtām un noskaņās, kas mūs gaida 4. maijā Ķīpsalas hallē. To, kā šo mūziku izdejo kupls dejotāju pulks gan vēl pagaidām jāpiedomā, taču jau drīz arī šī intriga zudīs, tāpēc gaidīsim visus uz koncertiem," pauž "Raxtu Raxtu" mūziķi.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Gana_agri__Raxtu_Raxti.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Vēstījums rakstos" būs muzikāli un vizuāli vērienīgs un krāšņs konceptuāls vēstījums - stāsts, kurā interpretēta mūsu senču atstātā mantojuma daļa, kas saistīta ar seno latvju rakstu un zīmju tradīciju, veidojot "tiltu" uz pagātnes cilvēka mītisko domāšanu un pasaules izpratni.

Iestudējuma muzikālās daļas ietvaros muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" radījusi pavisam 17 jaunas kompozīcijas. Koncertā "Raxtu Raxti" šos skaņdarbus izpildīs kuplā pulkā kopā ar dūdu un bungu grupas "Auļi" mūziķiem.

Uzvedumā kopā piedalīsies vairāk nekā 700 dejotāji no dažādu paaudžu deju kolektīviem "Vektors", "Rotaļa", "Katvari", "Lielupe", "Daiļrade", "Gatve", "Teiksmiņa", "Dancītis", "Vizbulīte", "Auseklītis", "Daugava", "Dzirnu Senči" un "Dzirnas".

Koncertuzveduma radošo komandu veido horeogrāfi Agris Daņiļevičs, Dagmāra Bārbale un Gints Baumanis, savukārt iestudējuma režisore ir Inese Mičule.

Par to kā notiek gatavošanās koncertiem iespējams sekot līdzi koncertuzveduma sociālo mediju kontos "Facebook" un "Instagram".

Ķīpsalas hallē 4. maijā notiks pavisam divi deju koncertuzveduma "Vēstījums rakstos" koncerti - pulksten 15.00 un pulksten 19.00. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!