Foto: Māris Bartulāns (muzikaspasaule.lv)

Uzsākot Ziemassvētku koncertturneju pa Latvijas dievnamiem un laižot klajā jaunu albumu "Meklētāja roze", publicēta vēl viena maz zināma Imanta Kalniņa dziesma "Lielceļš ledū", ko dzied komponista meita, aktrise un režisore Rēzija Kalniņa.

Rēzija Kalniņa "Lielceļš ledū"

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/LielcelsleduMekletajaRoze.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Rēzijas Kalniņas un viņas draugu ierakstītajā albumā "Meklētāja roze" iekļautas Imanta Kalniņa maz dzirdētas dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem – "Lūgšana", "Eņģelis", "Augšāmceļšanās", "Ziemassvētkos", "Bērna lūgšana", "Ziemassvētku Roze", ""Ziemassvētki", "Ziemassvētku kantātes 2. daļa – Un ja uz Betlēmi es ietu", "Lielceļš ledū", "Gaisma", "Ziemassvētku kantātes 3.daļa – No baznīcas braucot", kā arī instrumentālais skaņdarbs "Psalms 108".

"Mums ir patiess prieks un gandarījums, ka šī programma ir tikusi iemūžināta ar saglabāta – šoreiz CD veidā. Tā nu varēsim to dot klausīties saviem bērniem un mazbērniem," Kalniņa, atgādinot, ka albuma ierakstā piedalījušies viņas draugi un domubiedri – aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa, dziedātāja Ilze Dzenīte, grupas "The Sound Poets" dalībnieks Jānis Aišpurs, diriģents un Rēzijas dzīvesbiedrs - diriģents Ainārs Rubiķis, kā arī čelliste Undīne Balode.

Koncertprogramma "Meklētāja roze" jau atklāta ar koncertu Salacgrīvā, bet kopumā Ziemassvētku laikā gaidāmi 14 koncerti.

"Jau esmu teikusi, ka mums ir svarīgi šo laiku pirms un pēc Ziemassvētkiem pavadīt Latvijas dievnamos – tā ir liela dāvana. Tāpat man tas ir kas īpašs – dziedāt mana tēva dziesmas. Izvēloties tās šai programmai un albumam, ir izveidojies īpašs Ziemassvētku stāsts, kas paceļ debesīs un dod iespēju drusciņ pasēdēt pirms Jaunā gada un izvērtēt veco." Savukārt par albuma nosaukumu Rēzija Kalniņa teic: "Jūs visi drošo vien zināt, kas ir Ziemassvētku rozes – mazas baltas puķītes, ko var atrast zem sniega. Mūsu variantā Ziemassvētku roze simbolizē siltumu, gaismu un skaistumu, kas ir katrā cilvēkā un to, ka ikvienā no mums mājo mūžība, ar ko mēs arī dalāmies."

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā un koncertu norises vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!