Foto: Publicitātes foto
Latviešu indie mūzikas grupa "Stūrī Zēvele" laidusi klajā pirmo singlu "Vakars laukos" no jaunā albuma "Labdien", kas pie klausītājiem nonāks 10. maijā, portālu "Delfi" informēja albuma izdevēji "Naba Music/Melo Records".

"Vakars laukos" ir viena no pirmajām sarakstītajām jaunā albuma dziesmām, kas organiski saplūda ar Klāva Elsberga dzejoli "starp vakaru laukos un tevi". Šī dziesma ietver grupai tuvo cilvēku attiecību tēmu, kā arī noskaņu un atmosfēru, ko var izjust atrodoties ārpus urbānās pilsētvides – laukos, stāsta viens no grupas dalībniekiem Klāvs Lauls.

Jaunajā albumā iekļautās dziesmas ar latviešu dzejnieku – Kārļa Vērdiņa, Ingas Gailes, Klāva Elsberga – tekstiem. Albuma ieraksts tapis Valmierā, "Hodila Records" studijā. Albuma noformējuma gleznu autore ir māksliniece Līga Ķempe.

Grupas "Stūrī zēvele" otrā studijas albuma "Labdien" prezentācijas koncerts notiks 10. maijā, Kaņepes Kultūras centrā. Koncerta īpašais viesis būs grupa "Bērnības milicija".

Albums maijā būs pieejams interneta vietnēs "Bandcamp", "Spotify" un "iTunes", kā arī mūzikas veikalos un klubā "Nabaklab".

Kuldīgā dibinātajā ansamblī "Stūrī Zēvele", kuram nosaukums dots pateicoties grupas drauga pārrakstīšanās kļūdai, apvienojušies bērnības draugi, kurus vieno arī mīlestība pret mūziku. Laika gaitā grupas sastāvs ir mainījies, bet vairākus gadus tajā stabili darbojas pieci dalībnieki: Kate, Klāvs, Justīne, Maija un Uldis.

Mūzikas izdevniecība "Nabamusic" tika izveidota 2001. gadā kā viens no radio NABA projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!