Foto: Publicitātes foto

Latvijā pazīstamā baltkrievu grupa "Super Besse" izdevniecības "I Love You Records" paspārnē laidusi klajā jaunāko singlu "Doroga domoi" (Ceļš mājup) no oktobrī gaidāmā albuma "La Nuit*", portālu "Delfi" informē izdevniecības "ILY Records" pārstāve Dace Volfa.

"Mums šī ir pirmā salīdzinoši lēnā un mierīgā dziesma," saka grupas līderis Maksims Kuļša. "Tās varonis tik vien kā pārdomā, kuru ceļu izvēlēties, lai dotos mājup savā nedaudz streipuļojošā gaitā. Ikviens klausītājs pats varēs izvēlēties, kādas alūzijas vai metaforas saistīt ar šo tekstu. Domāju, ka dziesmas vēstījums būs pazīstams daudziem klausītājiem, pateicoties, vai varbūt tieši par spīti, tās vienkāršībai."

Dziesma "Doroga domoi" audio un video versijās pieejama straumēšanas servisos no 15. septembra, kad sākas arī albuma "La Nuit*" pirmo eksemplāru pasūtīšana un biļešu pārdošana uz "Super Besse" albuma atklāšanas koncertu Rīgā.

"Priecāsimies prezentēt savu otro studijas ierakstu "La Nuit*" Rīgā, kur vienmēr atgriežamies ar lielu saviļņojumu. Koncerts notiks 12. oktobrī klubā "One One". Tur varēs iegādāties arī mūsu jauno albumu vinila un CD formātā," turpina Maksims Kuļša.

Post punk/coldwave trio "Super Besse" 2013. gadā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā dibināja dziedātājs un ģitārists Maksims Kuļša, basģitārists Aleksandrs Siņica un taustiņinstrumentālists Pāvels Mihaļoks. Grupa daudz koncertējusi Baltijas valstīs un citur Eiropā, ar katru uzstāšanos iegūstot arvien jaunus cienītājus. 2015. gadā "Super Besse" noslēdza līgumu ar Latvijas mūzikas apgādu "I Love You Records", kas izdeva grupas pirmo albumu "63610*" un turpina sadarbību ar jauno ierakstu "La Nuit*".

Īpašie viesi "Super Besse" 12. oktobra koncertā Rīgā būs Latvijas grupa "Martas asinis", kas šā gada laikā piedzīvojusi sastāva maiņu, iesaistot Staņislavu Kuļikovu (iepriekš spēlējis grupās "Nē" un "DJ Krankenwagen"), un Aivi Iesalmani ("Dun Dun"). "Martas asinis" šoreiz sola karstāku un ģitārām bagātāku skanējumu programmā, kurā tiks atskaņotas arī iepriekš nedzirdētas kompozīcijas no topošā albuma.

Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā nopērkamas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!