Leģendārā skotu rokgrupa "The Jesus And Mary Chain" ir izziņojuši sava ilgi gaidītā jaunā ieraksta izdošanas datumu nolikuši datumu, albums "Damage and Joy" nonāks pie klausītājiem nākamā gada 24. martā. Tas būs pirmais ieraksts kopš albuma "Munki", kas tika izdots 1998. gada vasarā.

Pēc grupas darbības pārtraukšanas 1999. gadā, brāļu Reidu – Džima un Viljama veidotā apvienība "The Jesus And Mary Chain" atkal apvienojās 2007. gadā, lai piedalītos "Coachella" festivālā. Kopš tā laika grupa atkal uzstājas gan festivālos, gan koncertu turnejās.

"Varat iedomāties, esam sākuši viens otrā vairāk ieklausīties," skaidro Džims "Pēdējos pāris gados esam centušies norakt to kara cirvi, kas starp mums bija. Cilvēki kas pazīst mūs vairāk, saka, ka neesam nemaz tik mierīgi. Es teiktu, ka gudrība nāk ar vecumu, briedumu. Dzīvosim savu dzīvi un ļausim dzīvot otram, un svarīgi arī ir pieņemt otra viedokli."

Darbs pie ieraksta "Damage and Joy" aizsākās 2015. gada septembrī kopā ar producentu Youth, ieraksta sesijas norisinājās gan Londonā, gan Dublinā, kā arī Granadā, Spānijā. Grupas menedžeris Alans Makgijs pirmo reizi par albuma ierakstu paziņojuma Kanādas CBC Music: "Viņi ir radījuši vēl vienu albumu! Tas ir liels notikums! Milzīgs"

Albuma vēstnesis, pirmais skaņdarbs ir "Amputation", kas pauž līdera sajūtas "esot prom no mūzikas industrijas, sajūtas, kas bija kā rokenrola amputācija."

Albumā iekļauta jauna versija dziesmai "All Things Must Pass", kas izdota jau iepriekš un tika iekļauta seriālā "Heroes" un izlasē "Upside Down: The Best of The Jesus and Mary Chain".

Līdz ar albuma izdošanu "The Jesus and Mary Chain" uzsāks Lielbritānijas turneju. Koncertos kopā ar brāļiem Reidiem uzstāsies arī ģitārists Skots Vonraipers, basists Marks Krouzers un bundzinieks Braiens Jangs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!