Foto: Publicitātes foto
Vīru kopa "Vilki" 11. novembrī laidīs klajā latviešu karavīru dziesmu albumu "Cīņai sveiks". Kā pirmo dziesmu "Vilki" klausītājiem piedāvā latviešu tautas dziesmu "Ko domāji tu kundziņi" Aigara Grāvera apdarē.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/ko_domaaji.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Albumā iekļautas populārākās no "Vilku" izpildītajām latviešu karavīru dziesmām - sākot ar seno karavīru folkloru, strēlnieku, brīvības cīnītāju, leģionāru, nacionālo partizānu dziesmām un dziesmu, kura atspoguļo mūsdienu karavīra dienestu misiju rajonos.

Ierakstā būs dzirdamas tādas grupas un mūziķi kā "Auļi", "Iļģi", "Skyforger", Jānis Bukums, Aigars Grāvers, Artūrs Uškāns un citi.

Kā portālu "Delfi" informē vīru kopas pārstāvji, "šis albums stiprinās jauno karavīru, zemessargu, jaunsargu un ikviena latvieša garu un pārliecību par savu varēšanu. Turklāt tas ir arī vērtīgs ieskats latviešu karavīru atstātajā vēstures mantojumā".

Vīru kopas pirmsākumi meklējami 1980. gadā, bet ar nosaukumu "Vilki" tā uzstājas no 1992. gada. "Vilku" repertuāra pamatā ir karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Šajā laikā ir ierakstīti desmit albumi un sniegti vairāk nekā 1000 koncertu Latvijā un ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!