Tuvojoties dziedātājas Sniedzes Prauliņas soloalbuma "Inkrustācija" atklāšanai, kura notiks sestdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), mūziķe publiskojusi mūzikas video otrajam albuma singlam "Nemēģini". To veidojusi apvienība "Cinemouts", kurā darbojas skolas vecuma jaunieši, kurus vieno aizrautība ar kino un tā veidošanas procesu, portālu "Delfi" informē biedrības "HI" pārstāvji.

Apvienības brīvdienu kinoskolu vada trīs domubiedri un audiovizuālie mākslinieki Oskars Upenieks, Jurģis Ločmelis un Laura Elcere.

Par klipa veidošanu stāsta Laura: "Tas bija darbs mēneša garumā, kura laikā mēs klausījāmies Sniedzes dziesmu un iedziļinājāmies, analizējām to. Jaunieši kopā ar Sniedzi vairākkārt noklausījās dziesmu un pierakstīja savas asociācijas – tās, kas atkārtojās visu pierakstos, tika attīstītas. Pamazām šīs asociācijas kļuva par motīviem, kas iezīmē pāreju starp mūzikas video liriskās varones jūtu pasauli un realitāti. Tā kā dziesmā ir vārdi "mani kumeliņi, mani rumaciņi", viena no mūsu apvienības meitenēm ieteicās, ka viņai laukos ir pašai savs zirgs, Lote. Tā nu bez kavēšanās devāmies uz Kleistiem viņu filmēt! Drīz pēc tam vēl viena dalībniece atcerējās, ka viņas tantei, kura dzīvo Lestenē, ir diezgan prāva zirgu figūriņu kolekcija – devāmies ciemos un izvedām kolekcijas zirgus pastaigā. Tā tika attīstīts caurvijošais zirga motīvs. Taču mēs nevēlējāmies tikai ilustrēt dziesmas vārdus, tāpēc daļa no klipa ir asociatīvi filmējumi."

Kopumā klipa epizodes atsevišķi filmējuši septiņi jaunieši, tajā iekļauti arī 8 mm filmas fragmenti no kāda kinomīlētāja pirmajiem mēģinājumiem vēl Padomju laikā, kā arī projekcijas, kas izveidotas no albuma noformējumā izmantotajiem zīmējumiem.

Jau ziņots, ka albuma "Inkrustācija" atklāšanas koncertā sestdien, 8. aprīlī plkst. 17.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas pirmajā stāvā kopā ar Sniedzi Prauliņu uz skatuves kāps mūziķi Edgars Šubrovskis, Matīss Akuraters, Raitis Viļumovs, Edgars Tomševics, kā arī koris "Mūza" diriģenta Gunta Cimiņa vadībā.

Mūziķes sarakstītos īsstāstus no albumam pievienotā krājuma "Kosmiskie priekšraksti" lasīs dzejnieks Toms Treibergs. Tā kā albuma vienojošā tematika ir kosmoss un tā apceļošana, mūziķi sola atbilstošu noskaņu visa koncerta garumā, kuru kosmiskā garā palīdzēs noturēt Nacionālās bibliotēkas arhitektoniskās īpatnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!