Hiphopa mūziķis Ozols sadarbībā ar sintpopa duetu "Tehnikums" ierakstījuši jaunu dziesmu "Tu vari tēlot", kā arī publicējuši jaunā hita videoklipu.

Kā informē mūziķu pārstāvji, dziesmas skaņas režiju veidojis Gatis Zaķis. Ierakstījis Ansis Kolmanis DDA studijā. Video autori – režisors Māris Lagzdiņš, operators Juris Pīlēns un gaismu mākslinieks Lauris Vīksne.

"Klips varētu būt kā atsauce uz dziesmas piedziedājumu, kas ironizē par to cilvēku sugu, kas kādā brīdī ir varbūt pa daudz iejutusies kādā no lomām. Liels paldies lieliskajai komandai, kas palīdzēja visu novest līdz galam," video komentē Ozols.

Savukārt dueta "Tehnikums" dalībnieki šo sadarbību ar pieredzējušo hiphopa autoritāti sauc par lielu godu. "Lieliski saprotamies, esam vienā laika kapsulā!" komentē mūziķi.

Vienlaikus ar singlu tapis arī elektroniskās mūzikas producenta Hoorigan veidotais dziesmas remikss. To, kā arī dziesmas oriģinālu var atrast straumēšanas servisos "Spotify", "Bandcamp" u.c.

Grupa "Tehnikums" debitēja 2015. gada jūnijā, ar videoklipu dziesmai "Līdz malai", un 2015. un 2016. gadu mijā izdeva albumu "Ko gribu, to daru!". Grupas sastāvā darbojas Kristaps Dubļāns un Dagnis Neilands. Šis ir jau septītais grupas videoklips, notiek darbs pie "Tehnikuma" otrā albuma.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību sāka 1996. gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru sāka aizvadītā gadu desmita sākumā ar debijas singlu "Neko 2005" (2000), pēc kura sekoja albums "Cieņa un mīlestība" (2001), "Augstāk, tālāk, stiprāk" (2002), "Dūzis" (2003) un 2009. gadā izdotais albums "Neatkarība". Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē". Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību "Austrumubloks" viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, vienīgais no latviešu hiphopa izpildītājiem divas reizes sasniedzis Zelta diska statusu ar albumiem "Cieņa un mīlestība" un "Augstāk, tālāk, stiprāk", četras reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu, turklāt aizvadītajā gadā "Zelta mikrofona" balvu tieši par atgriešanās albumu "Atpakaļ nākotnē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!