Foto: Publicitātes foto

Savā 17 gadu jubilejā latviešu turbofolka apvienība "Oranžās brīvdienas" (OB) izdod jaunu dziesmu "Mazo cilvēku vārdā" un aicina uz jubilejas koncertu 18. martā Liepājas klubā "Fontaine Palace", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

"Mazo cilvēku vārdā" ir pirmā grupas izdotā dziesma pēc 2015. gada maijā iznākušā albuma "Tilti". Dziesma radīta OB radošās lauku nometnes laikā pagājušā gada maijā, vēlāk tika pieslīpētas nianses mēģinājumos un pārbaudīta publikas reakcija vasaras koncertos, līdz šī gada februārī sākās darbs studijā.

"Jau kopš 2012. gada esam ierakstījušies tikai "Hodila Records", Valmierā, tāpēc vēlējāmies pamainīt šo procesu. Šoreiz ieraksts tapa divās studijās: pie Mārtiņa Burkevica ierakstījām pavadošo sastāvu, bet pūšaminstrumentus un balsis – studijā "Lauska", Kaspara Bārbala uzraudzībā. Bet masterēšanai izraudzījāmies Kalifornijā bāzēto "Mercury Mastering", kur to darījām arī albumam "Tilti"", stāsta grupas mandolīnists Kaspars Čakste.

Kā ierasts, OB dzimšanas diena tiks svinēta Liepājas klubā "Fontaine Palace", 18. martā. No Rīgas uz Liepāju un svētdienā atpakaļ arī šogad grupa piedāvās doties kopā vienā autobusā. Pirmajiem būs pieejamas arī atlaides "Fontaine Royal" viesnīcā. Pasākumu kuplinās aktieris, pasākumu vadītājs un grupas "Rīta stienis" līderis Mārtiņš Kozlovskis jeb DJ Kozmens, un vēl kāds muzikāls pārsteigums.

Sīkāka informācija par pieteikšanos kopējam braucienam un pasākuma norisi www.oranzas.lv, kā arī grupas "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!