Foto: Publicitātes foto
Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, pārsteigumu pilnus svētkus 4. maijā gatavo VEF Kultūras pils ar partneriem. Tās apkārtnē pasākumu cikla "Brīvības ielas stāsti" ietvaros notiks "Svētki VEF pilsētā" ar devīzi — "Brīvība jaundarīt". Tas ir atvērts lekciju, sarunu un izklaidējošu aktivitāšu cikls dienas garumā jauniešiem un ģimenēm ar bērniem par to, kā kopīgi veidot Latvijas nākotnes dzīves telpu un radīt jaunas iespējas, izmantojot zinātnes un tehnoloģiju potenciālu.

Kopējās pasākumu programmas ietvaros visas dienas garumā teritorijā ap VEF Kultūras pili, "Latvijas Mobilā telefona", "Jaunās Teikas" un "Elkor Plaza" ēkām apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties visplašākajā meistarklašu un lekciju klāstā. Notiks robotu būves pulciņi bērniem no piecu gadu vecuma, DJ darba pamatiemaņu apgūšana un Silent Disco aktivitātes, "GiGi" bloku konstruēšana un būvēšana, brīnumu eksperimenti, 3D modelēšana, fitnesa konkursi, veselīga dzīvesveida mācību stundas, lekcijas par biometriju, dizaina domāšanu, biznesa ideju prototipēšana, IT skola, dronu un bezpilota auto paraugdemonstrējumi Latvijas un ārvalstu speciālistu vadībā.

Klātesošajiem būs iespēja ieskatīties nākotnes tehnoloģiju laboratoriju darbā, izmēģināt jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus realitātē. Pasākumu papildinās mūziķu koncerti pārmaiņus uz divām āra skatuvēm — Ieva Kerēvica un "Mirage Jazz Orchestra", "Carnival Youth", Ieva Sutugova, grupa "Indygo", "Ministry of Echology" (Lietuva), "Franco Franco", "Drum Club" (Vācija), Intars Busulis u. c.

"Šī ir brīnišķīga tendence, kad kādas apkaimes iemītnieki — šajā gadījumā uzņēmumi — satiekas un kopīgi veido svētkus visiem. Tas liecina, ka mūsu sabiedrībā arvien vairāk nostiprinās pilsoniska domāšana, gatavība iesaistīties un uzņemties atbildību par mūsu kopīgo dzīves telpu," akcentē Liene Kubiļus, VEF Kultūras pils vadītāja.

Brīvdabas pasākumā, kas iezīmē jaunu kultūras norišu vietu Rīgas pilsētā — VEF Kultūras pils un "Elkor Plaza" apvienotajā laukumā un teritorijās ap LMT un Jaunās Teikas ēkām —, satiksies un kopā radīs svētkus VEF Kultūras pils sadarbībā ar apkārtnes kaimiņiem: LMT, "Accenture", dzīvokļu un biroju kompleksu "Jaunā Teika", "Elkor Plaza", "New Hanza Capital", "Mikrotik", sporta un fitnesa klubu "Veselības fabrika" u. c. Apmeklētāji tiks aicināti kopīgi domāt par jaunu, modernu Rīgas pilsētas kvartālu, kas ir ideāli piemērots dzīvošanai, darbam, biznesa attīstībai, kultūrai un atpūtai.

Svētku programma no pulksten 12.00 līdz 23.00

12.00–18.00 laukumā starp VEF Kultūras pili un LMT
Brīvības forums. Piedalās antropologs Viesturs Celmiņš, pilsētplānotājs Neils Balgalis, ekonomiste Ņina Linde, zaļā dzīvesveida pārstāvis Artūrs Jansons, mediķis Pēteris Urtāns.

12.00–20.00 teritorijā ap VEF Kultūras pili, "Elkor Plaza", LMT un "Jaunās Teikas" ēkām

Tehnisko inovāciju darbnīcas bērniem, meistarklases, lekcijas, nākotnes tehnoloģiju paraugdemonstrējumi, izmēģinājumi un izklaides kopā ar Starptautisko inovāciju skolu, LMT, "Accenture", DJ skolu, "Riga Brain", Jauno Teiku, "Veselības fabriku", "New Hanza Capital", "Elkor Plaza" u. c.

12.00–23.00 teritorijā ap VEF Kultūras pili, "Elkor Plaza", LMT un "Jaunās Teikas" ēkām

Muzikāli priekšnesumi uz divām skatuvēm. Ieva Sutugova un "Momo", Ieva Kerēvica un "Mirage Jazz Orchestra", deju karaoke, reperis Edgars Spudiņš, "Indygo", "Carnival Youth", "Drum Club" (Vācija), "Ministry of Echology" (Lietuva), "Franco Franco", Intars Busulis un pavadošā grupa. Pasākuma vadītājs Gints Grāvelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!