Foto: Publicitātes foto
30. jūnijā Latvijas pirmizrādi uz kino ekrāniem piedzīvos Pāvela Čuhraja filma "Aukstais tango". Šo notikumu gaidot, piedāvājām piedalīties konkursā un laimēt kino biļetes, kas ļaus noskatīties šo filmu "Forum Cinemas"!

Nu konkurss noslēdzies un apsveicam trīs veiksmīgākos pareizo atbilžu iesniedzējus: Milu (mila.or*@inbox), Eviju (evija.ben*@gmail) un Aiju Iesalnieci! Informācija par balvu saņemšanu nosūtīta uz konkursam reģistrētajām e-pasta adresēm.

Par filmu: mīlestība un cerība kara skavās

Tolaik nebija skaidrības, kurš ir draugs, kurš ienaidnieks, pat vistuvākie cilvēki baidījās uzticēties viens otram. Tolaik labāk bija klusēt, neizpaust savas domas. Pats galvenais – šajās šausmās palikt dzīvam, slēpjot īstās jūtas, pārkāpjot savu dabu, morāles principus, pielāgoties un nogaidīt. Filmas "Aukstais tango" sižets vēsta par šādu laiku, par šķirtiem likteņiem un to savīšanos, par diviem pilnīgi atšķirīgiem cilvēkiem, kuri sastapušies jau bērnībā pirmskara Lietuvā. Tikai mirklis šķir mīlestību no naida, laimi no traģēdijas. Karš sasien viņu likteņus nesaraujamā dramatiskā mezglā.

Makss un Laima izjūt viens pret otru visstiprāko, visīstāko mīlestību, kāda vien iespējama, sapņo un kaldina plānus, lai cik briesmīga būtu situācija valstī. Ebreju izcelsmes puisis bērnībā pārcieties holokaustu, zaudējis tuviniekus, izdzīts no mājām. Kad sākas karš, viņam jādodas uz fronti. Atkal sajutis nāves elpu, viņš nepadodas un dara visu, lai atgrieztos pie savas iemīļotās daiļavas Laimas. Izsprucis no nacistu represijām, viņš atgriežas mājās, taču negaidīti atklāj, ka tā, kuru viņam dārgāka par visu, ir ienaidnieka meita...

Filmas scenārija autors un režisors Pāvels Čuhrajs ir saņēmis prestižas starptautiskas balvas, ir "Oskara", "Zelta globusa", "Goijas", "Nīkes" un "Zelta ērgļa" nominants un laureāts. Filmu veidojusi spēcīga starptautiska grupa. Galvenās lomas tēlo Jūlija Peresilda ("Par ko klusē meitenes", "Kauja par Sevastopoli") un Rinals Muhametovs ("Gravitācija"). Filmā piedalās lietuviešu aktieri Daiņus Kazlausks, Andrjus Bjalobžeskis, latviešu aktrise Dace Eversa, itāliešu aktrise Monika Santoro, krievu kinozvaigzne Sergejs Garmašs ("Ekskursante", "12").

Filma uzņemta Lietuvas gleznainākajās vietās, kas vēl nav zaudējušas aizgājušo laiku vaibstus, – Viļņā, Klaipēdā, Lietuvas etnogrāfijas muzejā Rumišķos. Filmas mākslinieks inscenētājs ir lietuvietis Raimonds Dičjus, kurš strādājis starptautiskos projektos Anglijā, Zviedrijā, ASV. Maskavā dekorācijas veidojis mākslinieks Jurijs Grigorovičs, kas pazīstams pēc filmas "Kauja par Sevastopoli". Filmas galvenais operators, balvas "Nīke" laureāts Igors Kļebanovs konsultējies ar vēsturniekiem un ar datorgrafikas speciālistu palīdzību atainojis reālu gaisa kauju. Filmas muzikālais noformējums veidots ļoti rūpīgi – uzrakstītas oriģinālas tēmas, aranžētas tā laika dziesmas un melodijas. Dažas dziesmas izpilda filmas varoņi.

Vēsturiskā kara drāma "Aukstais tango" Latvijas kinoteātros jau no 30. jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!