"Rīgas festivāla 2013" noslēguma koncertā 20. jūnijā pulksten 20.00 Dzintaru koncertzālē izcilā latviešu vijolniece Baiba Skride izpildīs pasakaini skaisto Pētera Čaikovska Vijolkoncertu. Ekskluzīvā video intervijā no Hamburgas Baiba Skride stāsta par savu dzīvi ārpus Latvijas, sadarbību ar latviešu māksliniekiem un šīs vasaras plāniem, kuru vidū ir arī Dziesmu svētku apmeklēšana šovasar Latvijā.

Pasaulslavenā vijolniece Baiba Skride ar māsām Lindu un Laumu nesen piedalījusies Šlēzvigas-Holšteinas festivālā, atskaņojot Pētera Vaska klavieru kvartetu. "Tas, ka ārzemēs varam spēlēt latviešu mūziku, mums ir ļoti svarīgi," atzīst Baiba Skride, kura šovasar mēnesi plāno pavadīt Austrālijā. "Ārpus Latvijas es parasti sadarbojos ar Andri Nelsonu - tas ir mans mīļākais diriģents uz visas pasaules, ar viņu es uzstājos vislabprātāk, jo zinu par 1000%, ka viss būs kārtībā un vēl labāk".

"Dažreiz sanāk spēlēt arī jaunu un modernu mūziku - tiktāl, cik es to vēl izjūtu kā mūziku. Paldies Dievam, pēdējos gados jūtu, ka modernā mūzika atgriežas pie melodiskuma, tajā ir interesanti harmoniski notikumi, nevis tikai eksperimenti," stāsta Baiba Skride, atzīstot, ka gan dienvidos, gan Latvijā ir lieliski komponisti, kuriem izdodas vijolnieci ar savu mūziku ieinteresēt.

Baiba Skride jau labu laiku dzīvo Hamburgā. "Sāku šeit dzīvot kopā ar jaunāko māsu gandrīz vai nejaušības pēc, taču tagad man jau ir ģimene, audzinu šeit savus bērnus, mums te ir māja - mana dzīve šeit ir pilnībā nostiprinājusies," stāsta Baiba. "Hamburga ir ļoti skaista pilsēta - man svarīgs šejienes plašums un zaļums, kā arī patīkamā lidosta, kas manā ikdienā ir ļoti būtisks faktors".

Izcilās latviešu vijolnieces Baibas Skrides koncerti vienmēr ir gaidīts un nozīmīgs notikums Latvijas mūzikas dzīvē. Pavisam drīz Baiba Skride atkal viesosies Latvijā, uzstājoties "Rīgas festivāla" noslēguma koncertā 20. jūnijā pulksten 20.00 Dzintaru koncertzālē. Šoreiz Baibas Skrides sniegumā izskanēs viens no grūtākajiem klasiskā vijolrepertuāra skaņdarbiem - Pētera Čaikovska Vijolkoncerts, ļaujot klausītājiem izbaudīt izcilā krievu komponista skaistās melodijas mūsu virtuozās vijolnieces izpildījumā.

Jau trešo gadu vasaras sākumu Rīgā ieskandina vērienīgākais klasiskās mūzikas notikums Baltijā - "Rīgas festivāls". Kļuvis par lielisku tradīciju, ko novērtē gan daudzi rīdzinieki, gan pilsētas viesi, "Rīgas festivāls" šogad notiek no 3. līdz 20. jūnijam, pulcējot izcilākos Latvijas un citvalstu māksliniekus. Atklāšanas un noslēguma koncertos mūsu izcilo mūziķu Vestarda Šimkus un Baibas Skrides sniegumā varēsim baudīt šī gada jubilāra Riharda Vāgnera mūzikas diženumu. Koncertos dzirdēsim arī Lielās mūzikas balvas 2012 laureāti akordeonisti Kseniju Sidorovu, kori "Latvija" un Latvijas Radio kori, pianistu Juri Žvikovu, publikas iemīļoto dziedātāju Renāru Kauperu, Latvijas sitaminstrumentu zvaigznes u. c.  Biļetes uz festivāla noslēguma koncertu un citiem "Rīgas festivāla" koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

"Rīgas festivāls" ir lielākais klasiskās mūzikas festivāls Baltijā, to rīko VSIA "Latvijas Koncerti", pulcējot pasaules klasiskās un džeza mūzikas zvaigznes un Latvijas spožākos māksliniekus. "Rīgas festivāls" sadarbības partneri ir Rīgas dome un VAS "Latvijas Dzelzceļš". Plašāka informācija: www.rigasfestivals.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!