Foto: AP/Scanpix
2018. gada novembrī iznāks turpinājums Harija Potera sērijai radniecīgajai filmai "Fantastic Beasts and Where to Find Them", trešdien paziņoja kinostudija "Warner Bros".

Tāpat kā pirmajā filmā, arī turpinājumā scenārija autore būs britu rakstniece Dž.K.Roulinga, bet režisora pienākumus pildīs Deivids Jeitss, kurš veidoja pēdējās četras "Harry Potter" ("Harijs Poters") sērijas filmas.

Iecerēts uzņemt filmu triloģiju, kas būs balstīta uz 2001. gadā iznākušo grāmatu "Fantastic Beasts and Where to Find Them". Roulinga to sarakstīja ar pseidonīmu Ņūts Skamanders – tā sauc filmas galveno varoni.

Pirmajā kinolentē, kas iznāks šī gada 18. novembrī, "Oskara" balvas laureāts Edijs Redmeins (attēlā) atveido "maģizoologu" 20. gados Ņujorkā. Viņam jāsavalda izbēgušas maģiskas būtnes, kuras draud izpostīt cilvēku pasauli.

Pagājušajā mēnesī Jeitss deva mājienu, ka otrajā daļā varētu atgriezties skatītāju iemīļots varonis no filmām par Hariju Poteru.

"[Pirmajā filmā] tiks pieminēti varoņi, ko pazīstam un esam iemīļojuši iepriekšējās filmās, taču par tiem runāsim pavisam nedaudz," teica Jeitss. "Taču nākamajā filmā, otrajā daļā, mēs kārtīgi iepazīsim vienu no tiem. Viņš atgriezīsies, lai arī būs daudz jaunāks."

"Potermānija" atgriezusies ar jaunu sparu. Jūlija beigās Londonā notika teātra iestudējuma "Harry Potter and the Cursed Child" ("Harijs Poters un nolādētais bērns") pirmizrāde, kā arī grāmatas formā tika izdots izrādes scenārijs.

ASV un britu grāmatu tirgotāji atklājuši, ka luga tikai dažas dienas pēc iznākšanas kļuvusi par desmitgades visstraujāk pārdoto grāmatu.

Kinostudija "Warner Bros" sacīja, ka Roulingas stāstam par pusaugu burvi Hariju Poteru "pie apvāršņa ir vēl daudz vairāk" jaunu notikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!