Foto: Publicitātes foto

No 11. līdz 14. augustam, Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2Annas" piedalās pirmajā "Jin Zhen" Starptautiskajā īsfilmu forumā Hančengā, Ķīnā, portālu "Delfi" informē festivāla "2Annas" pārstāvji.

Forums apvieno īsfilmu festivālu profesionāļus no divdesmit vienas dažādas valsts, gan Eiropas, gan Madagaskaras, Burkina Faso un Meksikas. "2Annas" forumā ir vienīgais pārstāvētais festivāls no Baltijas valstīm.

Foruma organizētāji atzīst, ka tikai pēdējo gadu laikā īsfilmas formāts Ķīnā ir guvis plašāku sabiedrības uzmanību, tomēr, neskatoties uz šo faktu, tā vēl joprojām ir tikai sākuma attīstības stadija salīdzinājumā ar Eiropu, Ameriku vai Austrāliju. Lai veicinātu un atbalstītu Ķīnas un starptautisko īsfilmu veidotājus un veicinātu dialogu starp Ķīnas un starptautiskām filmu institūcijām un organizācijām pasaulē, tika dibināts projekts "Īsfilmu Pilsēta" (City of Short Films). Pirmais Jinzhen Starptautiskais īsfilmu forums ir tikai viena no projektā iekļautām īsfilmai veltīto pasākumu aktivitātēm – īsfilmu fondam, īsfilmu skolai un īsfilmu festivālam.

Projekta "Īsfilmu Pilsēta" dibinātājs M.Guan no "Jin Zhen Short Films" uzsver, ka neatkarīgu īsfilmu ražošanu nevajadzētu attiecināt uz valstu robežām. Viņš tic, ka kritiskas diskusijas sniedz atbalstu jauniem talantiem, sarunu uzturēšana un arhivēšana veido īsfilmu vēsturi un starptautiskajai sadarbībai ir jābūt neatkarīgai un jāšķērso robežas.

Plašāk par festivāla "2Annas" notikumiem mājas lapā – www.2annas.lv.

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2Annas" notiks Rīgā no 27. septembra līdz 2. oktobrim. Festivāla 21. jubilejas gadā aktuālā tēma būs "Klejotāji", kā no vēsturiskā, tā mūsdienu skatpunkta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!