Kinozvaigzne Antonio Banderass otrdien noraidījis žurnālistu izteiktās bažas, ka viņa jaunā filma varētu saniknot kristiešus. Filmā Banderass tēlo Vatikāna priesteri, kurš tiek nosūtīts uz Svēto zemi, lai pārbaudītu uzieto Kristus mirstīgo atlieku autentiskumu.
"Ar tādām lietām iepriekš nekad neko nevar paredzēt .. taču mēs vienkārši cenšamies būt godīgi," filmas "The Body" uzņemšanas pārtraukumā Jeruzālemes vecpilsētā sacīja spāņu izcelsmes aktieris.

"Šī filma nav iecerēta, lai izraisītu kaut kādas nesaskaņas," viņš teica aģentūrai "Reuters".

Banderass tēlo katoļu garīdznieku, kura šķīstības zvērestu un ticību Kristum pārbauda kāda jauna izraēliešu arheoloģe, kuru tēlo Olīvija Viljamsa. Viņa ir arī tā, kas atrod Kristus miesas.

Kristieši tic, ka Kristus Jeruzālemē tika sists krustā, bet pēc tam augšāmcēlies no mirušajiem un uzņemts debesīs.

Pagaidām katoļu baznīcas pārstāvis Svētajā zemē atteicies komentēt šo filmu.

1988.gadā vētrainus protestus ASV un Eiropā izraisīja režisora Martina Skorsēzes filma "The Last Temptation of Christ" ("Kristus pēdējais kārdinājums"), kurā Jēzus attēlots kā normāls cilvēks, kam piemīt arī seksuālas vēlmes. Vairākās valstīs filma tika aizliegta kā zaimojoša.

"The Body" režisors Džonass Makords, kurš sarakstījis arī filmas scenāriju, uzskata, ka filmas ideja ir aktuāla un universāla: "Pasaulē, kurā par faktu kļuvusi Kosovas traģēdija, kur Dieva vārdā cilvēki .. ir gatavi uz vardarbību, šī filma apliecina, ka Dievam nav vietas politikā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!