Džons Travolta arī agrāk ir iejuties dažādu ļaundaru tēlos, taču neviens no tiem nav tik briesmīgs kā aktiera pēdējā kinoloma zinātniskās fantastikas filmā "Batlefield Earth" ("Kaujaslauks Zeme"), kuras pirmizrāde nedēļas beigās notika ASV.
Travolta tēlo citplanētieti Terlu – ļaunu septiņkāji, kas ieradies uz Zemes 3000.gadā. Terls ir īsts sadists, kam īpašu prieku sagādā "cilvēkdzīvnieku" sodīšana. Cilvēce smok citplanētiešu iekarotāju – saiklosu – jūgā.

Filma "Kaujaslauks Zeme" stāsta par cilvēces cīņu pret saiklosu kundzību uz Zemes. Cilvēku karavadoni Džoniju Gudboju Taileru tēlo aktieris Berijs Pepers.

Travolta tēlo ne tikai ļaundari Terlu, bet darbojas arī kā filmas producents. Ar šo kinodarbu, kuru Travolta raksturo kā "episku, vērienīgu zinātniskās fantastikas filmu," viņš pats ļoti lepojas. Taču filma izraisījusi pretrunīgas atsauksmes, jo tā uzņemta pēc romāna "Kaujaslauks Zeme" motīviem. Šā bestsellera autors ir scientologu baznīcas dibinātājs L.Rons Habards.

Kritiķi apgalvo, ka filma esot šīs sektas mācības propagandas līdzeklis. Amerikas Ģimeņu fonda prezidents Herberts Rosdeils saka: "Ja cilvēks pieder pie scientoloģijas baznīcas, viņš nevar izmantot L.Rona Habarda vārdus, nepadarot tos par reliģisku dogmu. Tāpēc filma pauž reliģisko dogmatiku, un tādā nozīmē tā ir propaganda."

Taču Travolta, kurš ir ilggadējs scientoloģijas mācības piekritējs, apgalvo, ka filmai "Kaujaslauks Zeme" ar scientoloģiju nekāda sakara nav. Aktieris sapņojis par grāmatas kinoversijas uzņemšanu jau kopš 80.gadiem, kad izlasījis šo Habarda romānu.

Viņš noliedzis apvainojumus propagandā un norādījis, ka grāmatai bijuši lieli panākumi visā pasaulē. Savukārt scientologu baznīca nekādus komentārus nav sniegusi, izņemot paziņojumu, ka ar filmu tai nav nekāda sakara.

Arī filmas mākslinieciskās vērtības nav izraisījušas kritiķu sajūsmu. Piektdien laikrakstā "New York Times" publicētajā intervijā teikts, ka tā "var izrādīties gadsimta sliktākā filma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!