Foto: Publicitātes attēls

Otrdien, 15. novembrī, kinoteātrī "Splendid Palace" notiks īpašs britu režisora Bazila Dērdena 1962. gada klasikas "Visu nakti" ("All Night Long") seanss, ko ievadīs asoc. prof. Viktora Freiberga lekcija.

Filma ir viena no neparastākajām Šekspīra "Otello" ekranizācijām – pārcelta uz 1960. gadu Londonu un aktuālo džeza vidi. Filmā redzami arī tā laika talantīgākie džeza mūziķi.

Londona, 60. gadi – džeza un līksmības laikmets. Mūziķis Aurēlijs Rekss un viņa sieva Dālija, bijusī dziedātāja, ierodas uz smalkām vakariņām pie ietekmīga mūzikas producenta Roda Hamiltona. Jauns un ambiciozs bundzinieks Džonijs Kuzēns vēlas dibināt pats savu grupu, un redz Dāliju kā savu solisti. Saņēmis nepārprotamu atteikumu, Džonijs turpat ballītē sāk vērpt intrigas, apkārtējiem stāstot, ka Dālijai ir dēka ar grupas menedžeri Kasu.

Šajā 1962. gada britu drāmā galvenās lomas atveido ekrāna leģendas Patriks Makgūgans, Betsija Blēra, Pols Hariss, Mārtija Stīvensa un sers Ričards Atenboro, bet epizodēs ir redzami sava laika slavenākie britu un amerikāņu džeza mūziķi. Filma “Visu nakti” ir viena no oriģinālākajām Viljama Šekspīra traģēdijas “Otello” modernajām ekranizācijām.

Seansu piedāvā kinoprojekts "Spektrs", "British Council Latvia" un kinoteātris "Splendid Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!