Foto: Publicitātes foto
Asa sižeta filmas "Fast & Furious 7" ("Ātrs un bez žēlastības 7") globālie kases ieņēmumi sasnieguši 1,3 miljardus ASV dolāru (1,2 miljardus eiro), ierindojot to piektajā vietā starp ienesīgākajām filmām kino vēsturē.

Filma ceturto nedēļu pēc kārtas saglabājusi līderpozīcijas ASV kases ieņēmumu topā, kurā atspoguļoti ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros.

"Fast & Furious 7" ir trešā filma, kuras ieņēmumi ārpus ASV pārsnieguši viena miljarda dolāru (925 miljonu eiro) robežu. Iepriekš tas izdevies tikai režisora Džeimsa Kamerona kases grāvējiem "Titanic" ("Titāniks") un "Avatar" ("Avatars").

Domājams, ka "Fast & Furious 7" drīzumā apsteigs kinolenti "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" ("Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa"), kuras kases ieņēmumi ir 1,34 miljardi dolāru (1,24 miljardi eiro).

Franšīzes fani devās uz kino, lai redzētu autoavārijā bojāgājušo aktieri Polu Vokeru vienā no viņa pēdējām lomām. Vokers aizgāja mūžībā 2013.gada novembrī, kad pilnā sparā ritēja "Fast&Furious 7" uzņemšana.

Vokers spēlēja vienu no galvenajām lomām franšīzē - policistu Braienu O'Koneru.

Galveno lomu tēlotāji ir aktieri Dveins Džonsons, Mišela Rodrigesa, Džeisons Stethems un Kurts Rasels. Epizodisku lomu ieguvusi austrāliešu repere un dziedātāja Igija Azīlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!