Foto: Publicitātes attēli
Džeimsa Kamerona jaunās zinātniskās fantastikas filmas "Avatar" ("Avatars") ieņēmumi svētdien visā pasaulē pārsnieguši vienu miljardu dolāru (490 miljonus latu), šādas peļņas robežu sasniedzot ātrāk nekā jebkura cita filma vēsturē, paziņoja kinoteātru ieņēmumu apsekojumu kompānija "Exhibitor Relations".

"Tā pārējā pasaulē nopelnījusi vairāk nekā 670 miljonus dolāru (328,3 miljonus latu), bet kopumā vairāk nekā vienu miljardu dolāru," paziņoja "Exhibitor Relations" kases ieņēmumu analītiķis Čads Hartigans.

Kinokompānijas "20th Century Fox" veidotā jebkad dārgākā filma - tās veidošanai un mārketingam iztērēti līdz 500 miljoni ASV dolāru (245 miljoni latu) - debitēja pirms 17 dienām un tā līdz svētdienai bija nopelnījusi 352 miljonus dolāru (172,48 miljonus latu) ASV.

"Tā visātrāk sasniegusi viena miljarda dolāru atzīmi un "Avatar" tagad ir trešais jebkad lielākais pelnītājs pēc "Titanic" un "The Return of the King"," sacīja Hartigans.

'Avatar' Delfi afišā

Kamerons vislabāk zināms kā kases grāvēja "Titāniks" režisors, kas ar nopelnītajiem 1,8 miljardiem ASV dolāru (889,2 miljoniem latu) ir ienesīgākā filma kino vēsturē. Viņa jaunā filma vēsta par kādu bijušo jūras kājnieku, kas piebiedrojas citplanētiešu armijai, kura aizstāv savu planētu no cilvēku invāzijas. Iepriekš Kamerons atzinis, ka filmas iecere lolota 14 gadus, bet tās veidošanā ieguldīts četrus gadus ilgs darbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!