Foto: Scanpix

Londonā svētdien sadalītas Lielbritānijas prestižās britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvas, kur sešās nominācijās triumfēja filma "Gravity", bet par labāko filmu atzīta drāma "12 Years A Slave", vēsta britu raidsabiedrība BBC.

"Gravity" cīnījās par 11 balvām, bet saņēma sešas, tostarp kā labākā britu kinolente. "Gravity" godināta arī par labāko skaņu un mūziku, kā arī specefektiem. "Gravitātes" veidotājs Alfonso Kuarons atzīts par labāko pērnā gada režisoru.

Labāka aktiera gods par Solomona lomu filmā "12 Years a Slave" tika aktierim Čūitelam Edžioforam. Savukārt par labāko aktrisi atzīta Keita Blānšeta par lomu Vudija Alena filmā "Blue Jasmine". Labākā aktiera godam bija nominēti arī Kristians Beils, Brūss Derns, Leodardo di Kaprio un Toms Henkss. Savukārt uz labākās aktrises balvu pretendēja ari Džūdija Denča, Eimija Adamsa, un Emma Tompsone.

Par labāko otrā plāna aktieri atzīts "Captain Philips" pirāta lomas atveidotājs Berkhads Abdi. Savukārt par labāko otrā plāna aktrisi atzīta Dženifera Laurensa, kura tēloja filmā "American Hustle".

"American Hustle" saņēma balvu arī kā labākais oriģinālais scenārijs. Balvu par labāko adaptēto scenāriju saņēma filma "Philomena".

Britu kinorežisors Pīters Grīnvejs svētdien godināts par ieguldījumu britu kino.

Nominācijā labākā animācijas filma triumfēja "Frozen". Vēl balvas saņēma filma "Rush", dokumentālā lente "The Act Of Killing", īsfilma "Room 8" un animācija "Sleeping With The Fishes", kā arī "The Great Gatsby" . Itāļu kino lente "The Great Beauty" saņēma balvu kā labākā ārzemju filma.

Svinīgais pasākums norisinājās Londonas Karaliskajā operas namā un to apmeklēja Holivudas un Eiropas kino zvaigznes, kā arī Lielbritānijas princis Viljams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!