Latvijas–Somijas kopuzņēmums “Baltic Cinema” nule kā kļuvis par kinoteātra “Andalūzijas suns” apsaimniekotāju. Šobrīd notiek tā pārveidošanas darbi, kuru izmaksas būs 30–40 tūkstoši latu. “Andalūzijas suns” ar 170 vietām sākšot darbu jau nākamā gada sākumā.
Par to “Dienas Biznesu” informēja kompānijas direktors Atis Amoliņš. «Es gribētu daļēji saglabāt iepriekšējo šī kinoteātra profilu — Eiropas kino izrādīšanu. Protams, tikai ar to vien kinoteātris sekmīgi nestrādās, tādēļ nepieciešama «miksēšana» — rādīt gan Eiropas, gan amerikāņu darbus,» laikrakstam “Dienas Bizness” pastāstīja kompānijas direktors Atis Amoliņš.

“Baltic Cinema” paspārnē ir arī kinoteātri “Daile” un “Oskars”. A. Amoliņš neslēpa, ka cer realizēt kādu grandiozu plānu — Rīgas centrālajā daļā uzcelt kompleksu ar 14 kinozālēm — ar 2 800–3 000 vietām.

Šāda projekta realizēšanai nepieciešamo investīciju apjoms varētu būt 3,5–3,9 miljoni latu. Jau nākamgad iecerēts sākt projektēšanas darbu. Ja viss būs labi, tad komplekss varētu tikt atklāts 2001. gada beigās vai 2002. gada sākumā, — saka A. Amoliņš.

Otrs Baltic Cinema darbības virziens bez kinoteātru biznesa ir kompāniju “20th Century FOX”, “Warner Bros.”, “United International Pictures”, “Columbia Tristar” filmu izplatīšana Latvijas teritorijā.

Firmas pagājušā gada apgrozījums pārsniedza miljonu latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!