Foto: Publicitātes foto
Kino festivāls "Baltijas pērle" režisora Kirila Serebreņņikova jaunāko filmu "Pēc vasaras" (2018) izrādīs īpašā seansā 24. septembrī, pulksten 17.30. Filma ir elegants epilogs režisora spēlfilmai "Vasara" (2018), ar ko tiks atklāts festivāls, portālu "Delfi" informē festivāla pārstāve Olga Dolina.

Abi darbi tapuši vienlaikus, vienās dekorācijās un dokumentālajā stāstā — ar ievērojamo notikumu, aculiecinieku, aktieru un žurnālistu piedalīšanos — nav neviena kadra, ko nebūtu veidojis pats režisors. Tā ir interesanta liecība par aplūkoto laikmetu un pārdomas par brīvību un nebrīvi, par jaunības enerģiju un mīlestību, kā arī par to, kas patiesībā bija, kā nebija un, kā nevarēja būt.

Lakoniskā un emocionālā dokumentālā skice stāsta par mūziķiem, kas kļuva par "Vasaras" varoņu prototipiem, par krievu roka paaudzi, par 1980. gadu Ļeņingradu, par tā laika sadzīvi un garu — par visu, kas leģendārajā filmā palika aizkadrā vai netika izsacīts līdz galam.

Filmā piedalās Nataļja Naumenko, Artēmijs Troickis, Seva Novgorodcevs, Andrejs Tropillo, Aleksandrs Kuzņecovs.

Filmas oriģinālvaloda ir krievu, bet tā tiks rādīta ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Serebreņņikovs vada Maskavas Gogoļa centra teātri un strādājis arī pie Lielā teātra iestudējumiem. Režisors kopš pērnā gada augusta atrodas mājas arestā saistībā ar strīdīgus vērtējumus izsaukušu lietu par līdzekļu piesavināšanos, un Maskavas tiesa 18. jūlijā pagarināja mājas arestu līdz 22. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!