Foto: Reuters/Scanpix
1960. gada 7. augustā dzimis iemīļotais aktieris Deivids Duhovnijs, kuru lielākoties skatītāji pazīst kā Foksu Malderu no seriāla "X-faili. Slepenās lietas" un Henku Mūdiju no seriāla "Grēcīgā Kalifornija". Šodien viņš svin 55. dzimšanas dienu.

Līdzās aktiera darbam Duhovnijs pazīstams arī kā rakstnieks, producents, režisors un mūziķis, taču visvairāk lauru viņam atnesušas lomas jau minētajos seriālos - par abiem viņš saņēmis arī "Golden Globe" balvas.

Gluži kā Henkam Mūdijam seriālā "Grēcīgā Kalifornija", arī dzīvē Duhovnijam dzīvē svarīga ir literatūra - bakalaura grādu angļu literatūrā viņš ir ieguvis Prinstonas universitātē, bet maģistra grādu, turpinot tā paša virziena studijas, - Jeila universitātē. Arī Duhovnija tēvs ir rakstnieks. 2015. gadā izdots viņa romāns "Holy Cow: A Modern-Day Dairy Tale".

Kopumā iemīļotais aktieris filmējies vairāk kā trīsdesmit filmās, kā arī vairākos desmitos seriālu. Karjeras sākumposmā viņš filmējās reklāmās un uzstājās arī teātrī, taču karjera uzņēma apgriezienus pēc tam, kad Duhovnijs ieguva lomu slavenajā Deivida Linča seriālā "Twin Peaks" ("Tvinpīksa"). Lai arī aktieris parādījās tikai trīs sērijās, iespēja parādīties seriālā, kuru skatījās miljoniem cilvēku, bija liels solis Duhovnija radošajā karjerā.

Duhovnijam ir divi bērni - Madelaina Vesta Duhovnija, kura dzimusi 1999. gadā, un dēls Kaids Millers Duhovnijs, kurš dzimis 2002. gadā.

2015. gadā maijā iznācis Duhovnija debijas mūzikas albums "Hell Or Highwater".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!