Foto: Publicitātes foto
Nereti pasauli pāršalc vēsts par kādu filmu, kas kādu aizskārusi vai saniknojusi, taču skandalozo filmu plašajā pulciņā nav tik daudz patiesi šokējošu komēdiju, kas būtu saniknojušas pat veselas nācijas.

"Delfi Kultūra" piedāvā dažas skandalozas dažādu laiku komēdijas, tostarp izcilā krievu režisora Alekseja Balabanova 1995. gadā klajā laisto melno komēdiju "Жмурки", kas ironiskā veidā stāsta par dzīvi pagājušā gadsimta 90. gados.

Komēdiju izvēle ir subjektīva, to secībai nav nozīmes.

Borat

Foto: Reuters/Scanpix

Borata tēla prototips esot kāds ārsts, ko komiķis Saša Barons Koens reiz saticis Krievijas dienvidu reģionos.

Vairums viņa izteikto faktu par Kazahstānu nav patiesi un drīzāk satīriskā veidā norāda uz to, cik maz zināšanu par Kazahstānu ir cilvēkiem gan Lielbritānijā, gan ASV.

Pilnmetrāžas spēlfilma "Amerikas kultūras mācība Kazahstānas slavenās nācijas uzplaukumam" klajā laista 2006. gada vasarā. Tā stāsta par to, kā Borats Kazahstānas valsts varas iestāžu uzdevumā veido filmu par ASV sasniegumiem kultūras un sociālajā jomā.

Жмурки

Foto: Publicitātes foto

Balabanovs filmā "Жмурки" ļoti precīzi ar izcilu krievu aktieru komandas (Aleksejs un Andrejs Paņini, Ņikita Mihalkovs, Renāta Ļitvinova un citi) palīdzību ataino pagājušā gadsimta 90. gadus - kapitālisma šūpuli Krievijā.

Filmā atainota tā laika dzīve - skarbie vīri, apšaudes, slepkavības, nauda, atriebība, "nerakstīti likumi" un laikmeta pārvērtības līdz pat mūsdienām.

The Interview

Foto: Kadrs no video

2014. gadā klajā laistā komēdija "The Interview" piedzīvojusi dažādas ļoti strīdīgas situācijas un Ziemeļkoreja to nodēvējusi pat par "kara pieteikumu".

Komēdija vēsta par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) plāniem nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu.

Lai arī filmu atteikušies izrādīt vairums kinoteātru, šī gada sākumā kinostudija "Sony" palielinājusi skandalozās komēdijas izplatīšanas kanālu skaitu, padarot to pieejamu ASV maksas televīzijas kanālos un vēl 580 neatkarīgajos kinoteātros.

Filma, kuras dēļ  "Sony" datorsistēma piedzīvoja kiberuzbrukumu, tiks pārdota kompānijas "Wal-Mart Stores Inc" straumēšanas pakalpojumā "Vudu" un "Sony PlayStation Network".

Bad Grandpa

Foto: Publicitātes foto

Jokdaru "Jackass" 2013. gadā klajā laistā komēdija "Sliktais opis" ("Bad Grandpa") ir stāsts par 86 gadus veco Ērvinu Zismanu un viņa mazdēlu Billiju, kuri dodas ceļojumā pa Ameriku.

Pa ceļam ar viņiem daudz kas atgadās - Ērvins iepazīstina mazdēlu ar dažādām vietām, dažādiem cilvēkiem un visdažādākajām situācijām, kas nereti pārspēj ierastos uzskatus par bērnu audzināšanu un mazdēla un vectēva attiecībām.

Filmas varoņi sastopas ar nikniem pārdevējiem, pompoza meiteņu skaistumkonkursa dusmīgajām dalībniecēm un viņu mātēm, ar sērojošiem bēru ceremonijas viesiem, kļūst par neaicinātiem viesiem kāzās, sapazīstas ar baikeru kluba tēvaiņiem un citiem visnotaļ īpatniem Amerikas pilsoņiem.

Four Lions

Foto: Publicitātes foto

2010. gadā klajā laistā melnā komēdija vēsta par četriem šahīdiem, kuri mitinās Lielbritānijā. Katrs no viņiem ir apsēsts ar vēlmi atriebties par to, ka citi neatzīst viņa intereses.

Viņi ir gatavi veikt jebkuru terora aktu, vienīgi nezina, ar ko lai sāk. Turklāt, kā izrādās, viņiem, atšķirībā no citiem teroristiem, ļoti gribas dzīvot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!