Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas aktīvists ceturtdien paziņojis, ka esot nogādājis pāri Ziemeļkorejas robežai vairākus tūkstošus komēdijas "The Interview" eksemplāru.

Kā jau ziņots, Dienvidkorejas policija pagājušonedēļ bloķēja aktīvistu mēģinājumu ar balonu palīdzību nogādāt kaimiņvalstī filmu, kas saniknoja tās valdību.

Pārbēdzējs no Ziemeļkorejas Paks Sanhaks, kas kļuvis par antikomunistiskās kustības aktīvistu, esot nogādājis pāri robežai simtiem tūkstošu skrejlapu, 5000 DVD un vēl 5000 USB zibatmiņas ar skandalozo filmu.

Komēdijā "The Interview" stāstīts par CIP sazvērestību pret Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Phenjana filmu nodēvējusi par "neprātīgu teroraktu" un draudējusi ar dažādiem pretpasākumiem gadījumā, ja tiks mēģināts filmu izplatīt Ziemeļkorejā.

"Turpmāk es biežāk izmantošu balonus šādam mērķim, taču darīšu to klusāk," sacīja Paks.

Dienvidkorejas aktīvisti ar balonu palīdzību sūtījuši pret Phenjanu vērstus materiālus pāri robežai gadiem ilgi.

Seulas varasiestādēm šīs aktivitātes sagādā problēmas, jo tās cenšas aizstāvēt aktīvistu tiesības uz izteiksmes brīvību un vienlaicīgi aicina viņus izvairīties no pārmērīgas Ziemeļkorejas provocēšanas.

Pagājušā gada oktobrī Ziemeļkorejas robežsargi centās notriekt balonus un izraisīja īsu ložmetēju apšaudi abu pušu starpā.

Policija arī iepriekš iejaukusies, lai novērstu līdzīgas aktīvistu akcijas, taču tikai tad, kad bijusi iespēja, ka Ziemeļkorejas reakcija varētu apdraudēt tuvu balonu palaišanas vietām dzīvojošos iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!