Foto: AP/Scanpix

Ķīniešu aktieris Džekijs Čans paziņojis, ka vairs nefilmēsies grāvējfilmās, jo esot par vecu akrobātiskajiem trikiem, un nākotnē cer pievērsties nopietnām kinolomām.

"Visi saka - nē, tu vēl esi jauns, tu vēl to vari izdarīt, bet vienu dienu man ir jābeidz," teicis 58 gadus vecais Čans intervijā ziņu aģentūrai "Associated Press" (AP) Kannu kinofestivālā, kur viņš ieradies kopā ar vēl vairākiem aktieriem, ar kuriem viņš filmējas kopā topošajā kinolentē "Ķīniešu zodiaks" ("Chinese Zodiac"), kuras epizodes nesen tika uzņemtas vēja tunelī Jelgavā.

Čans aģentūrai AP teicis, ka viņa pēdējā grāvējfilma būs "Ķīniešu zodiaks", un pie tās viņš strādājis septiņus gadus kā producents, režisors, scenārists un cīņas ainu koordinators. Filmā Čans tēlo bagātību meklētāju, kurš apceļo pasauli, meklējot pazudušas astroloģiskas senlietas.

"Pēdējos desmit gadus [savām filmām] es izvēlējos režisoru. Šo es režisēju pats," sacījis aktieris.

"Es ceru, ka šo filmu cilvēki atcerēsies vēl pēc divdesmit gadiem. Man, maniem skatītājiem, manai nākotnei, manai pagātnei - tā ir ļoti svarīga," uzsvēris Čans.

Viņš teicis, ka cīņas ainu tēlošana radot viņam veselības problēmas.

"Tas sāp, tas patiešām sāp. Plecs, potīte, tas patiešām sāp. Jūs to nezināt, jo es joprojām izskatos vesels," aģentūrai AP teicis Čans.

Viņš solījis, ka pievērsīšoties nopietnām lomām.

"Kad es paskatos uz Holivudu, uz Robertu de Niro, viņš var paveikt visu - komēdijā, drāmā. Klints Īstvuds cienījamā vecumā - viņš joprojām spēj kustēties. Es teicu - jā, tas ir mans mērķis. Jo spriedzes filmu zvaigznes dzīve ir tik īsa. Aktiera dzīve ir ļoti ilga. Es gribu parādīt skatītājiem, ka varu būt aktieris," teicis Čans.

Savas karjeras laikā Čans ir tēlojis vairāk nekā 100 filmās un ir kļuvis slavens kā akrobātisku cīņas mākslas triku meistars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!