Režisors Džordžs Lukass izvēlējies mazpazīstamo 19 gadus veco kanādiešu aktieri Haidenu Kristensenu par Anakina lomas atveidotāju divām nākamajām "Zvaigžņu karu" filmām, ziņo aģentūra "Reuters".
Vankuverā dzimušais Kristensens tēlos lomu, kurā agrāk filmējušies dažādi aktieri, sākot ar 8 gadus veco Džeiku Loidu pagājušā gada filmā "Zvaigžņu kari: epizode I - Ļaunu vēstoša ilūzija", līdz pat 82 gadus vecajam Sebastjanam Šovam 1983.gada filmā "Džedu atgriešanās".

"Zvaigžņu karu" triloģijā Anakins ir jauns džedu bruņinieks, kurš uzzina "varas" noslēpumu, bet vēlāk pāriet "tumšajā pusē", kļūstot par ļauno spēku karotāju.

Kristensens "Zvaigžņu karu" otrajā un trešajā filmā tēlos pieaugušo Anakinu. Kristensens tika izraudzīts pēc pagājušajā nedēļā notikušajiem mēģinājumiem, kuros piedalījās četri finālisti, kas pretendēja uz šo lomu, kā arī Natālija Portmane, kas arī filmēsies "Zvaigžņu karos", sacīja kinostudijas "Lucasfilm" Ltd." pārstāve.

Līdz ar Portmani nākamajās filmās tēlos arī "Ļaunu vēstošās ilūzijas" zvaigznes Evans Makgregors un Semjuels L.Džeksons. Filmēšana sāksies jūnijā Austrālijā.

Piektdien "Zvaigžņu karu" oficiālajā Interneta mājas lapā www.starwars.com ievietotajā paziņojumā Kristensens raksta, ka bijis bijis "pārsteigts un nespēj noticēt", ka saņēmis Anakina lomu.

"Tikai pirms nedēļas man beidzot pielēca, ka mani izmēģina Anakina lomai .. Tas vienkārši ir par daudz, lai to aptvertu," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!