Foto: IMDB
"Šajā filmā nav nekā tāda, ko varētu apjūsmot kinematogrāfijas studenti," par savu jauno filmu "Erin Brockovich", kurā galveno lomu atveido Džulija Robertsa, saka režisors Stīvens Soderbergs.
Filma, kuras pirmizrāde notiks piektdien, ir pretstats stilīgajām Soderberga filmām, ar kurām viņš kļuva slavens jau 26 gadu vecumā, uzņemot savu mazbudžeta debijas filmu "Sex, Lies and Videotape".

Tagad, 37 gadu vecumā, Soderbergs atteicies no pārsteigumiem bagātās montāžas un fragmentārā sižeta, kas bija raksturīgs viņa filmām "The Limey" un "Out of Sight". Jaunās filmas vēstījums ir lineārs, bet stils neuzkrītošs un ikdienišķs.

Es vienkārši vēlējos uzņemt filmu, kurā es neesmu centrā, kur režija atkāpjas aktierspēles un stāsta priekšā, skaidro Soderbergs. Filmā "Erin Brockovich" galveno lomu tēlo Džūlija Robertsa, un Soderbergs ir gudri atkāpies, ļaujot mirdzēt zvaignes talantam.

Robertsa tēlo kādu drosmīgu vientuļo māti, kas atklāj informāciju par lielu gāzes un elektrorūpnīcu, kuras darbība apkārtnes iedzīvotājiem izraisa dažādas slimības. Es ar nolūku ļāvu viņai darboties pašai, saka Soderbergs. Viņa precīzi zināja, kas jādara, jo viss jau ir tekstā un vidē, ko tu radi ap sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!