Foto: Reuters/Scanpix
Noslēdzies Eiropas kino skatītāju konkursa otrais posms, kurā dalībnieki sacentās par pilnībā apmaksātu ceļojumu uz prestižo 70. Kannu kino festivālu, informēja konkursa rīkotāji.

Uz Kannām maija vidū dosies pa vienam uzvarētājam no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Konkursa uzvarētāja no Latvijas ir Latvijas Kultūras akadēmijas studente Zane Timoņina.

Kino skatītāju konkurss mudina skatītājus iepazīt Eiropas kino daudzveidību un, skatoties filmas, laimēt ceļojumus uz lielākajiem Eiropas kino festivāliem. Konkursa ietvaros dalībniekiem trīs mēnešu laikā bija jānoskatās desmit Eiropas filmas un jāreģistrē tās konkursa platformā, pievienojot fotogrāfiju, kas parāda filmas noskatīšanos legālā veidā. Konkursa punktu vērtēšanas sistēma mudina dalībniekus sīkāk izpētīt pieejamo kino piedāvājumu un izmantot dažādas kino skatīšanās platformas.

Jau sākotnēji zināms, ka konkursa dalībnieki varēja saņemt papildpunktus par katru dokumentālo filmu, kā arī par filmām no valstīm ar mazāk pazīstamām kino industrijām. Tomēr katrā konkursa posmā uzvarētāju izšķir ne tikai stratēģija, bet arī liela daļa veiksmes - pēdējais papildpunktu kritērijs tiek atklāts tikai pēc konkursa beigām. Šajā konkursa posmā šādi īpaši tika izceltas sieviešu režisoru veidotās filmas.

Otrās un trešās vietas ieguvēji Latvijā, kā arī radošāko fotogrāfiju autors papildbalvās saņems brīvbiļetes uz kinoteātra "Kino Bize" seansiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!