Foto: Publicitātes foto

9.aprīlī Eiropas Parlamentā (EP) Briselē tiks demonstrēta režisora Aigara Graubas spēlfilma "Sapņu komanda 1935", portālu "Delfi" informē pasākuma organizētāji.

Filma tiks izrādīta pēc deputātes Ineses Vaideres iniciatīvas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Beļģijā.

Filma "Sapņu komanda 1935" ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā 1935.gadā. Tā gada notikumi bija ne tikai svarīgi Eiropas basketbolā, bet arī nozīmīgs pagrieziena punkts Eiropas vēsturē - tas bija laiks, kad eiropieši ticēja, ka Vudro Vilsona ideju par apvienotu Eiropu ir iespējams realizēt.

"Priecājos par savu kolēģu izrādīto lielo interesi par filmu, kā arī par atsaucību no Briselē dzīvojošajiem latviešiem un viņu draugiem. Manuprāt, šī ir lieliska iespēja ne tikai popularizēt Latvijas kino ārpus mūsu valsts robežām, bet arī atgādināt citu valstu EP deputātiem, ka pirms Otrā pasaules kara Latvija bija neatkarīga valsts Eiropas nāciju saimē ar spēcīgu nacionālo pašapziņu un izcilu basketbola komandu," norāda Inese Vaidere.

Pirmizrādē Eiropas Parlamentā piedalīsies filmas režisors Aigars Grauba un producents Andrejs Ēķis, kuri pirms filmas tiksies ar skatītājiem, lai stāstītu par filmas tapšanas procesu. Pasākumā būs iespēja satikt arī mūsdienu Latvijas "zelta puišus" jeb bobsleja četrinieka pārstāvjus Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu un Arvi Vilkasti.

Filmas "Sapņu komanda 1935" pirmizrāde Latvijā notika 2012.gada 19.novembrī, ātri kļūstot par 2012.gada skatītāko latviešu filmu. Latvijā filmu līdz šim jau ir noskatījušies gandrīz 150 000 skatītāju. Tagad filma ir uzsākusi savu ceļu plašajā pasaulē, piedzīvojot pirmizrādi Lietuvā un drīzumā arī ASV. Filma Eiropas Parlamentā tiks demonstrēta latviešu valodā ar angļu subtitriem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!