Foto: Reuters/Scanpix
Holivudas aktrise Elizabete Teilore ceturtdien tika apbedīta Losandželosas piepilsētas Glendeilas Foristlonas kapsētā (Forest Lawn Memorial Park), kur atdusas arī viņas tuvs draugs popmūziķis Maikls Džeksons un daudzas Holivudas zvaigznes.


Leģendārā aktrise, kas trešdien nomira Losandželosā 79 gadu vecumā, tika apbedīta stundu ilgā privātā bēru ceremonijā, kurā bija klāt apmēram 40 viņas tuvinieki un draugi.

Izpildot aizgājējas vēlēšanos, bēru dievkalpojums sākās ar 15 minūšu aizkavēšanos.

"Mis Teilore bija atstājusi norādījumus, ka tam jāsākas vismaz 15 minūtes vēlāk par publiski paredzēto laiku, un paziņojumu: "Viņa gribēja ierasties ar aizkavēšanos pat uz savām bērēm"," sacīja Teilores reklāmaģents.

Teilores tuvs draugs īru aktieris Kolins Ferels un viņas bērni un mazbērni lasīja dzejas rindas, un Teilores mazdēls Rīss Tivijs ar trompeti spēlēja spiričuelu "Amazing Grace".

Daudzkonfesionālo bēru dievkalpojumu vadīja rabīns, jo Teilore jau jaunībā bija pārgājusi jūdaismā. Slēgtais zārks bija izrotāts ar gārdenijām, vijolītēm un lilijām.

Teilore tika apbedīta kapsētas Lielajā mauzolejā, kuru vainago eņģelis.

Teilore 2009.gadā šajā kapsētā bija piedalījusies Maikla Džeksona bēru ceremonijā. Teilore un Džeksons ilgus gadus bija tuvi draugi, un viņu mājvietas atradās tuvu viena otrai rajonos uz rietumiem no Holivudas.

Londonā dzimusī aktrise nomira pēc vairāk nekā piecus gadus ilgas cīņas ar hroniskām sāpēm, kuras radīja četras reizes lauztā mugura.

2006.gadā viņa uzstājās slavenajā amerikāņu telekanāla CNN sarunu šovā, kuru vadīja Lerijs Kings, lai noliegtu baumas, ka viņa cieš no Alcheimera slimības.

Teilorei bija arī trīs gūžas protēzes ievietošanas operācijas, ādas vēzis, labdabīgs smadzeņu audzējs un plaušu karsonis. 1980.gados viņa divas reizes bija rehabilitācijas centrā, lai ārstētos no alkohola un medikamentu atkarības.

Pēdējos dzīves gados viņa bieži piedalījās labdarības pasākumos, īpaši tajos, kas saistīti ar viņas veidoto fondu AIDS slimniekiem. 2001.gadā uz ekrāniem nonāca viņas pēdējā filma "These Old Broads". Bet Holivudas filmā pēdējo reizi aktrise filmējās 1994.gadā komēdijā "The Flinstones" ("Flinstoni").

ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" Teilore saņēma divreiz - 1960. un 1966.gadā par filmām "Butterfield 8" un "Who's Afraid of Virginia Woolf?" ("Kurš baidās no Virdžīnijas Vulfas?").

Holivudas leģenda uzmanību piesaistīja ne tikai ar savu skaistumu un lieliskajām lomām, bet arī ar astoņām laulībām.

Viņai bija septiņi vīri, jo viņa bija divreiz precējusies ar velsiešu aktieri Ričardu Bērtonu. Viņa zaudēja vienu vīru, kļūstot par atraitni, un septiņas reizes šķīra laulību.

Teilore pirmoreiz parādījās uz lielā ekrāna desmit gadu vecumā kā nesamaitāta meitene ar vijolīšu krāsas acīm. Šo tēlu izkliedēja nebeidzamās masu mediju ziņas par viņas daudzajām laulībām, dārgakmeņiem, lieko svaru, atkarību no narkotikām un alkohola.

Teilore pirmoreiz apprecējās 18 gadu vecumā ar viesnīcu magnāta dēlu Konrādu "Nikiju" Hiltonu, bet šī laulība ilga tikai 205 dienas.

19 gadu vecumā viņa apprecējās ar divreiz vecāko Maiklu Vildingu, un četrarpus gadu ilgajā laulībā piedzima divi bērni Maikls un Kristofers.

1957.gadā viņa salaulājās ar Maiku Todu un viņai piedzima meita Liza, bet nākamajā gadā vīrs gāja bojā aviokatastrofā.

Pēc desmit mēnešiem Teilore apprecējās ar dziedoni Ediju Fišeru, kurš bija Toda labākais draugs un Teilores dēļ šķīrās no savas iepriekšējās sievas.

1964.gadā Teilore šķīrās no Fišera un apprecēja Ričardu Bērtonu. 1974.gadā arī šī laulība tika šķirta, un Teilore atzina, ka viņi "par daudz mīlējuši viens otru".

1975.gadā Teilore un Bērtons apprecējās vēlreiz, bet atkārtotā laulība ilga tikai astoņus mēnešus.

1976.gadā Teilore mija gredzenus ar bijušo ASV flotes ministru Džonu Vorneru, bet dzīve Vašingtonā viņai neiepatikās un 1982.gadā viņi šķīrās.

1991.gadā viņa apprecējās ar savu pēdējo vīru, bet jau pēc četriem gadiem un četriem mēnešiem 1996.gada februārī pieprasīja šķirt laulību. Viņas pēdējais vīrs bija vienkāršs būvdarbu strādnieks Larijs Fortenskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!