Foto: Publicitātes foto

Festivāla "Baltijas pērle" ietvaros tiks izrādīta skandalozākā Kannu kinofestivāla filma - Gaspāra Noē režisētā "Mīlestība", kuras atklātās seksa ainas iesvēla mulsumu un sašutumu Kannu festivāla skatītājos.

"Erotiskā melodrāma "Mīlestība", ko 3D uzņēmis franču provokators Gaspārs Noē, ir veltīta traģēdijai - mīlas zaudēšanai. Un tomēr, neraugoties uz melanholisko sižetu, tā apliecina dzīvi, un tās nedaudzos miesiskos priekus. Tiem, kas piemirsuši, režisors atgādina, ka mīlestība nav tikai sinonīms rūpēm un maigumam, cerības un ticības māsa, bet arī nekontrolējamas emocijas, bīstams robežstāvoklis, kas spēj izraisīt gan eiforiju, gan personības sagrāvi. "Iemīlējies - tātad esi zaudējis," - pamatoti paziņo gadījuma draudzenīte ciešanu pārņemtajam varonim, kam jūtu bojāejā iestājusies reaktīvā impotence," par filmu stāsta "Baltijas pērles" pārstāvji.

"Mīlestība" ir dramaturģiski diezgan sarežģīts darbs - atmiņu uzplaiksnījumos un halucinācijās atklājas vien deviņus mēnešus ildzis, toties kaislīgs un seksuāli pārsātināts mīlas stāsts. Skatītāja iztēlei te gandrīz nav kur izvērsties, bet 3D efekti piešķir dziļumu mizanscēnām un padara nekautros kadrus vēl iespaidīgākus, filmu raksturo festivāla organizatori.

"Šī provokatīvā filma ir kā tolerances robežu pārbaude visās teritorijās, kur tā tiks izrādīta, vienlaikus noārdot pamatus puritāniskajai pieejai kaisles atainojumam uz ekrāna. Atšķirībā no kautrā eiropieša (Larsa fon Trīra) divdaļīgās konstrukcijas, kurā sekss pārvēršas te varas, te nevaldāmības, te personības sabrukuma metaforā, bet paši aktieri izšķirošajās ainās - dublieros, te viss ir savās vietās: cilvēki, kas mīlējas, - patiešām ir cilvēki, kas mīlējas. Vārdu sakot, mežonīgs un netikls filmu "Nimfomāne" un "Zils ir vissiltākā krāsa" sakūlums," - teikts apskatā "Variety".

Neraugoties uz pārgalvīgo uzdrīkstēšanos, skatītāji pēc filmas noskatīšanās Kannu festivālā veltīja režisoram ilgstošus un vētrainus aplausus.

Biļetes varēs iegādāties no 28. augusta kinoteātra "Splendid Palace" kasē un "Biļešu Serviss" tirdzniecības tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!