Starptautiskā Amsterdamas dokumentālo filmu festivālā filmu producenti un filmu institūtu pārstāvji ieinteresējušies par studijas "Kaupo filma" dokumentālās filmas "Par divdesmit gadiem vecāks" projektu.
Par to BNS informēja studijas pārstāvis Guntis Trekteris.

Par jaunas filmas tapšanu ieinteresējušies filmu industrijas pārstāvji no Vācijas, Dānijas un Francijas. Šī dokumentālā filma iecerēta kā turpinājums savulaik ļoti populārajai Latvijas režisora Herca Franka dokumentālai filmai "Par 10 minūtēm vecāks", kuras operators bija Juris Podnieks.

Filmā 10 minūšu laikā skatītājs var redzēt trīsarpus gadus veca puisēna izjūtas, vērojot leļļu teātri. "Filmā nav nekādas montāžas, tajā var tikai vērot bērna reakciju uz redzamo - sejiņā redzams prieks, sarūgtinājums un bēdas," sacīja Trekteris.

Savukārt jaunās filmas pamatā, kuras režisors arī būs Hercs, būs šī zēna pašreizējā dzīve - kā viņam klājas, ko viņš domā, kā izmainījusies viņa dzīve, un "mēs vēlamies izsekot, kas notiek ar šobrīd jauno cilvēku".

"Viņš ir viens no tiem, kas veidos 21.gadsimtu," teica Trekteris. Filma iecerēta 30 - 40 minūšu gara. Tās tapšana varētu izmaksāt 90 - 120 tūkstošus ASV dolāru. Latvijas puse varētu ieguldīt aptuveni vienu trešdaļu no nepieciešamās summas.

Iespējams, ka skatītāji to varēs redzēt jau nākamā gada vidū, bet filmēšanu iecerēts sākt jau 2000.gada februārī.

BNS jau ziņoja, ka festivāls Amsterdamā notika no 24.novembra līdz 3.decembrim. Festivāla ietvaros notika arī dokumentālo filmu projektu tirgus, kurā tiesības piedalīties no Latvijas izcīnīja divi projekti.

Viens no tiem ir jau minētais studijas "Kaupo filma" darbs "Par divdesmit gadiem vecāks", bet otrs - studijas "Lokomotīve" darbs "Pierobežas josla".

Projektu autoriem bija iespēja 40 - 50 potenciālajiem finansētājiem - fondu un televīzijas kanālu pārstāvjiem - septiņās minūtēs pierādīt darbu atraktivitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!