Foto: Publicitātes foto
Holivudas filma "Džeks un Džila" ("Jack and Jill"), kurā abas galvenās lomas tēlo komiķis Adams Sandlers, svētdien saņēma 10 "Zelta avenes" ("Golden Raspberry Award") balvas par sliktākajiem sasniegumiem kinomākslā, uzstādot jaunu rekordu.

"Zelta avenes" balvas 32 gadu ilgajā vēsturē šis bija pirmais gadījums, kad viena un tā pati filma apbalvota visās kategorijās.

45 gadus vecais Sandlers, kurš šajā filmā tēlo gan Džeku, gan viņa māsu Džilu, tika apbalvots sliktākā aktiera un sliktākās aktrises kategorijās. Viņš saņēma "Zelta aveni" arī sliktākā pāra un sliktākā scenārija kategorijās.

Holivudas veterāns Als Pačino par lomu šajā filmā saņēma "Zelta aveni" kā sliktākais otrā plāna aktieris. Deivids Speids, kurš filmā tēloja Moniku, tika apbalvots sliktākās otrā plāna aktrises kategorijā.

Aptuveni piecus ASV dolārus vērto "Zelta avenes" plastmasas figūriņu sliktākajām filmām pasniedz kopš 1981. gada. Pirmās "Zelta avenes" 1980. gada sliktākajām filmām tika pasniegtas balvas dibinātāja publicista Džona Vilsona nama dzīvojamajā istabā. Tradīcija šajos gados vērsusies plašumā un pasniegšanas datums no "Oskara" balvas priekšvakara pārcelts uz 1. aprīlī. Ceremonija norisinājās Holivudas "Barnsdall Gallery" teātrī.

Vairumā gadījumu paši nominanti un "uzvarētāji" uz ceremoniju neierodas. 2005. gadā drosmīgi saņemt "Zelta aveni" uz skatuves kāpa aktrise Halle Berija par darbu filmā "Catwoman" ("Kaķsieviete"), kura balvu saņēma otrā rokā turot 2002. gadā saņemto "Oskara" balvu". Savukārt Sandra Buloka 2010. gadā ieradās pēc "Zelta avenes" un visiem izdalīja filmas "All About Steve" DVD, jāpiebilst, ka dienu vēlāk viņa saņēma "Oskara" balvu kā labākā aktrise galvenajā lomā par filmu "The Blind Side" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!