Foto: Publicitātes foto

"Piektdiena, trīspadsmitais datums – ideāla diena, lai uzsāktu filmas Eiropas tūri," – tā pirms sēšanās autobusā Rīga – Sanktpēterburga paziņo filmas "Izlaiduma gada" režisors Andris Gauja, kurš kopā ar aktrisi Elzu Feldmani piedalīsies 13 filmas seansos piecās dažādās valstīs: Krievijā, Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē un Luksemburgā.

"Izlaiduma gada" Eiropas tūre sāksies ar seansu 13. februārī Sanktpēterburgā, leģendārās dokumentālo filmu studijas "ĻenDok" Baltajā zālē. Eiropas tūres ietvaros filmas komanda plānojusi apmeklēt virkni Vācijas pilsētu (Berlīne, Frankfurte, Bonna, Štutgarte, Brēmene, Freiburga, Minstere), vairāki seansi plānoti Beļģijā: Briselē un Monsā - tur filma iekļauta Monsas 31. Starptautiskā Mīlestības filmu festivāla konkursa programmā; tāpat filma tiks izrādīta arī Nīderlandē (Amsterdamā) un Luksemburgā. Visos seansos piedalīsies režisors Gauja ar filmas aktrisi, savu dzīvesbiedri Elzu Feldmani.

Filma "Izlaiduma gads" ir kinoteātros visskatītākā Latvijas filma 2014. gadā. Latvijā vien filmu uz lielajiem ekrāniem noskatījušies vismaz 36 000 cilvēku. Filma ir  saņēmusi starptautisku atzinību, startējot prestižajos Monreālas, Čikāgas un Bergenas kinofestivālos, kā arī saņēmusi atzinīgas recenzijas no pasaules klases kinokritiķiem.

"Andra Gaujas meistarīgo debijas filmu caurstrāvo smalks vērojums un pieauguša spriedze," - tā par filmu raksta "The Hollywood Reporter" kritiķis Stīvens Daltons. Savukārt "Cinemablographer" autors Pets Malens spriež: ""Izlaiduma gads" ir izaicinoša drāma, par kuru skatītāji diskutēs vēl ilgi pēc beigu titriem."

"Izlaiduma gads" stāsta par jaunu skolotāju Zani, kas aiziet par tālu savos centienos nodibināt draudzību ar audzināmo klasi, nokļūstot sarežģītā personisko attiecību mezglā. Filmai ir vecuma ierobežojums "16+". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!