Foto: Publicitātes foto
Pašmāju spēlfilma "Sapņu komanda 1935" pirmizrādi piedzīvos tikai nākamā gada martā, nevis šā gada novembrī, kā plānots iepriekš, jo aizkavējušies darbi pie filmas apstrādes, pavēstīja projekta pārstāve Aija Ansone.

"Kā vienmēr, darbu ir vairāk, nekā plānots," viņa atzina. Pašlaik ir samontēta puse filmas, vēl jāpabeidz ieskaņošanas darbi, kas notiek Čehijā.

Tomēr kopumā filmas veidošanas process ritot pat labāk, nekā cerēts. "Bija ļoti maz ainu, ko vajadzētu labot vai pārfilmēt," sacīja Ansone un piebilda, ka filmas pabeigšanu kavē tikai tehniskas nianses.

Plānots, ka filma par Latvijas basketbola komandas gaitām 1935.gada Eiropas čempionātā uz ekrāniem nonāks nākamā gada martā.

"Martā tas notiks pilnīgi droši, esam šo laiku ierēķinājuši ar rezervi," teica Ansone.

Sevi filmā varēs ieraudzīt arī vairāki simti masu skatu dalībnieku, kuri vasaras vidū sociālajos tīklos tika aicināti iejusties basketbola spēļu līdzjutēju lomā. Lai gan filmēšanas dienas bijušas karstas un darba stundas ‒ garas, līdzjutēji turējušies varonīgi un pārsteiguši filmas veidotājus ar savu apzinību un nopietno attieksmi pret filmēšanos, pastāstīja Ansone.

Filma "Sapņu komanda 1935" būs patriotisks veiksmes stāsts par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā 1935.gadā Šveicē, Ženēvā, kur Latvija kļuva par pirmo Eiropas čempioni. Filmas centrā ir Latvijas valstsvienības treneris Valdemārs Baumanis un viņa radītā "Sapņu komanda".

Filmas režisors ir Aigars Grauba, producents – Andrejs Ēķis, bet galvenās lomas atveido Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Mārcis Manjakovs, Jānis Vimba, Viktors Ellers, Andris Bulis, Mārtiņš Liepa, Artūrs Putniņš, Mārtiņš Počs, Miķelis Žideļūns, Artūrs Krūzkops, Gints Andžāns, Uldis Norenbergs, Intars Rešetins, Pēteris Gaudiņš, Lāsma Kugrēna un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!