Foto: Publicitātes foto

Dokumentālā filma "Prāta Vētra: starp krastiem", kas uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonāca 30. oktobrī, pirmajā nedēļā pulcējusi vairāk kā 10 000 skatītāju, vēsta filmas producente Undīne Buka.

Filmu, kuras sižets seko līdzi leģendārās Jelgavas grupas "Prāta Vētra" attīstībai Latvijas un pasaules vēstures notikumu kontekstā, iespējams noskatīties kinoteātros Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Liepājā, Cēsīs, Siguldā, Daugavpilī, Rēzeknē.

"Prāta Vētra: starp krastiem" redzami iepriekš nepublicēti kadri no grupas privātajiem, kā arī Latvijas Televīzijas arhīviem. ""Prāta Vētra: starp krastiem" ir mēģinājums atbildēt uz jautājumiem: kas ir tas, kas veido "Prāta Vētras" fenomenu, kādēļ cilvēki viņus mīl un reizē arī kritizē, kā grupa ir spējusi uzveikt daudzās krīzes un tomēr palikt kopā jau 25 gadus? Nu jau viņi ir daļa no mūsu nacionālās identitātes," stāsta filmas veidotāji.

Filmas veidotāji - Sandijs Semjonovs, Audinga Kucinskaite, Undīne Buka, Gundars Rēders, Edgars Dubrovskis. Filma tapusi studijā "SKUBA films". Filmu atbalsta "Nacionālais Kino centrs" un "Latvijas Dzelzceļš". Filmā piedalās Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons, Kaspars Roga.

Filmu ir iespējams noskatīties kinoteātros Rīgā (Kino "Citadele", "Splendid Palace", "Multikino", "Cinamon" un "Bize"), Liepājā ("Balle"), Daugavpilī un Rēzeknē ("Silverscreen"), Cēsīs (Cēsu koncertzālē), Ventspilī ("Rio"), Valmierā ("Gaisma"), Siguldā - ("Lora").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!