Foto: Publicitātes foto
Uzsākot jauno gadu, Filmu studija "Rija" piedāvā skatītājiem filmu ciklā "Iepazīsti Eiropas kino!" apgūt festivālos izrādītus un atzītus, bet plašākai publikai mazāk zināmus Eiropas režisoru darbus.

Kā pirmo ciklā varēs noskatīties drāmu "Roberts Mičums ir miris" (Robert Mitchum Est Mort, 91 min.). Franču režisoru Olivjē Babinē un Freda Kihna filma savu pirmizrādi piedzīvoja 2010.gada Kannu kinofestivālā. Latvijas pirmizrāde - 18.janvārī plkst. 18.30, kinoteātrī "Splendid Palace".

Filma ir krāšņs un melankomisks ceļojums pa Eiropu. Sižets vēstī par diviem dzīves neveiksminiekiem, kas dodas ceļā pretim sapņiem. Frankijs ir jauns aktieris bez darba, Viņa menedžeris Arsēns, izmisuma dzīts, vēl pēdējo reizi izmēģina laimi. Piedraudot ar ieroci, viņš nozog automašīnu un kopā ar Frankiju dodas ziemeļu polārloka virzienā. Viņiem nav ne graša pie dvēseles, bet ir skaidrs ceļojuma mērķis – nokļūt filmu festivālā Polaris. Runā, ka tur būs arī leģendārais režisors Džordžs Sarinefs, kurš kā reiz gatavojas Amerikā filmēt jaunu filmu.

"Avanca" kinofestivālā filma saņēma speciālbalvu kategorijā Labākā spēlfilma, savukārt kino parādē "Anger Premier Plans 2011" abu režisoru darbs ieguva žūrijas balvu.

Cikla "Iepazīsti Eiropas kino!" nākamā filma būs rumāņu lente "Hello! How are you?" (Buna! Ce faci?) – režisora Aleksandru Maftei romantiskā komēdija par kādu pāri, kuru kaisle pēc 20 gadiem laulībā padzisusi un atgūst otru elpu. Filma no 1.februāra būs skatāma kino "Splendid Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!