Foto: Publicitātes foto

Skandalozais dāņu kinorežisors Larss fon Trīrs atklājis, ka viņa topošās filmas rašanās daļēji saistīta ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Kinolente "The House That Jack Built" stāstīs par divpadsmit gadiem "ārkārtīgi inteliģenta" sērijveida slepkavas dzīvē. Filmas darbība risinās 70. un 80. gados Vašingtonā. Zināms, ka filmā galveno lomu spēlēs Mets Dilons.

Kā vēsta "The Guardian", fon Trīrs 13. februārī skaidrojis filmas sižeta izcelsmi. "Filmā izvērsta ideja, ka dzīve ir ļauna un bezdvēseliska, ko diemžēl pierāda nesenā "homo trumpus" – žurku karaļa – nākšana pie varas," fon Trīru citē "The Guardian".

Pagājušajā nedēļā fon Trīrs publiskoja filmas publicitātes fotogrāfiju, kurā viņš redzams vēsturiskā tērpā, pārlicis pār plecu izkapti un zvanot zvanu. Viņš raksturoja attēlu kā "asociācijas raisošu un ar kinematogrāfisku atsaucu", visdrīzāk norādīdams uz Karla Teodora Dreijera 1923. gada šausmu filmu "Vampīrs".

Foto: Kadrs no filmas 'Vampyr' (1932)

Kopš 2011. gada, kad fon Trīru pasludināja par "persona non grata" Kannu kinofestivālā, jo preses konferences laikā viņš jokojis par Hilteru, režisors savas filmas komentējis reti.

"The House That Jack Built" filmēšana Zviedrijā sāksies šā gada martā, bet maijā turpināsies Kopenhāgenā. Filmas pirmizrāde paredzēta 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!