Foto: Ieva Salmane

Sestdien, 20. augustā, Cēsu apkaimē notika leģendārā Baltijas ceļa fragmenta rekonstrukcija topošās Simtgades filmas "Paradīze 89" vajadzībām, pulcējot apmēram 700 masu skatu dalībniekus, kuri ar savu klātbūtni radīja iespēju nofilmēt epizodes ar lielāko masu skatu dalībnieku skaitu Latvijas jauno laiku kino vēsturē, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Masu skatu dalībniekiem bija ģērbušies 80. gadu tērpos, tāpat filmēšanas vajadzībām tika izmantotas arī padomju laika automašīnas un autobusi. Kā uzsver filmas producenti no "Tasse Film", patiecoties negaidītai cilvēku atsaucībai, filmēšanas kadra vajadzībām izdevās pilnībā rekonstruēt un ar "Baltijas ceļa" dalībniekiem piepildīt filmas kadrā redzamo ceļa posmu no Cēsīm uz Valmieru (P20), Bušu gravā.

Filmas "Paradīze 89" uzņemšanas grupa un studija "Tasse Film" vēlas pateikt milzīgu paldies visiem masu skatu dalībniekiem, kas ieradās un palīdzēja no jauna radīt Baltijas ceļa epizodi. Ar milzīgu patriotismu un nesavtīgumu bija ieradušies aptuveni 400 brīvprātīgie un 300 uzrunātie masu skatu dalībnieki, kuri visas 20. augusta dienas garumā, karstā saulē, drosmīgi un pacietīgi pildīja visus filmēšanas grupas norādījumus.

Atgādinām, ka jau kopš jūlija sākuma vienu no sešām spēlfilmām Nacionālā Kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" uzņem jaunā režisore Madara Dišlere – tā būs gandrīz autobiogrāfiska filma visai ģimenei, mazas meitenes pieaugšanas stāsts Latvijai vēsturiski nozīmīgajā Atmodas laikā. Tas ir laiks, kad Latvija kā neatkarīga valsts bija tikai vēl sapnis, un katrā no mums bija mazi sapņi par to, kāda būs atkal brīvā Latvija. Šajos vairāk nekā divdesmit gados ir izaugusi jauna paaudze, un ne tikai – arī mēs paši esam gājuši līdzi laikam, auguši un attīstījušies.

Filmas galveno lomu atveidotāji ir bērni, kuru meklējumi notika visā Latvijā, apskatot vairāk nekā 1000 pretendentu. Pēc atkārtotām aktieru foto – un videoprovēm galvenajām lomām tika izvēlētas četras 7 līdz 12 gadus vecas meitenes – Magda Lote Auziņa, Līva Ločmele, Marta Ģertrūde Auzāne un Evelīna Ozola. Epizodiskās lomās filmā būs redzami vairāki Latvijā pazīstami aktieri – Guna Zariņa, Gatis Gāga, Nauris Puntulis, Inga Apine, Kaspars Gods un Ģirts Rāviņš.

Filmas radošā komanda ir režisore un scenāriste Madara Dišlere, operators Gints Bērziņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, filmas producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!