Foto: LETA
Projekta "Lupatiņi" jaunāko izdevumu atvēršanas svētkus Kalnciema ielas kvartālā sestdien apmeklēja vērienīgs interesentu pulks, kuru vidū bija arī Igaunijas prezidents Tomass Ilvess ar līgavu, Aizsardzības ministrijas ierēdni Ievu Kupci un viņas meitu.

Ja parasti pasākumus šeit apmeklē ap 100 interesentu, tad sestdien to bijis divreiz vairāk un daļa apmeklētāji palikuši ārpusē. Tieši lielās intereses un atsaucības dēļ bijusi arī nodrošināta tiešraide.

Kā skaidroja organizatori, Igaunijas prezidents pasākumā bijis līdz beigām, latviešu valodā noklausoties gan lasīto dzeju, gan noskatoties īsfilmu. Ilvesam uzdāvināts jaunākais projekta "Lupatiņi" izdevums. Prezidents arī izstaigāja tirdziņu un iegādājās vairāku veidu sierus, novēroja "LETA foto". Kāda no tirdziņa darbiniecēm prezidentam uzdāvinājusi arī Ilvesa tik iecienīto tauriņu. Apmeklētāji par Ilvesa klātbūtni bija izbrīnīti un daudzi vēlējušies ar prezidentu nofotografēties.

"Lupatiņi" ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu -, kuri kopā ar Kaķi dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli.

Savukārt dziesmu albumā "LuPantiņi" skan 13 Nīmaņa dziesmas no animācijas filmām, kā arī vēl nekur citur nedzirdētas dziesmas bērniem.

Pētersona ilustrētajā sienas kalendārā "Lupatiņu gads" visu 2016. gadu varēs pavadīt kopā ar Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu, Spilventiņu un Kaķi, turklāt katram mēnesim Zandere sacerējusi savu dzejolīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!