Foto: DELFI

Šajā nedēļā noslēgusies ģimenes spēlfilmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" aktieru atveidoto lomu ieskaņošana. Piedāvājam fotoieskatu darba procesā, kā jaunā Vara Braslas filma iegūst skaņu.

Jau ziņots, ka šī ir pirmā Nacionālā Kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" iekļautā filma, kas nonāks uz ekrāniem jau šogad – kinoteātros to sāks demonstrēt no 18. augusta.'

Filmas ieskaņošanā atkal savos tēlos nācies iejusties teju visiem aktieriem. Jura Podnieka studijā savas lomas ieskaņoja mazā puikas Oskara lomas atveidotājs Markuss Jānis Eglītis, deputāts Modris Kalnākāpējs jeb aktieris Mārtiņš Meiers un citi.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja filmas veidotāji, režisoram Varim Braslam šī ir ļoti piesātināta nedēļa, kad līdz sīkākajai skaņas niansei kopā ar pieredzējušo skaņu režisoru Anriju Krenbergu jāsalāgo viss, ko filmā varēs uztvert ar ausīm – arī trokšņi un komponista Emīla Zilberta radītā mūzika. Skaņošanas procesu vēroja un paša izlolotajos tekstos ieklausījās arī scenārija autors Alvis Lapiņš un Markusa mamma Arta Bisenice, kā arī Gunita Groša no aktieru atlases aģentūras "Casting Bridge".

"Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" stāsta par puiku, kuram šķiet, ka pats interesantākais ir atrodams datorā. Tomēr, aizsūtīts uz mazpilsētu pie vectēva Paula Kodes, ko atveido Mārtiņš Vilsons, Oskars izmisis saprot, ka viņa niķi te netiek ņemti vērā, ka arī sava krūzīte tomēr būs jāmazgā, un ka ir cita dzīve ārpus datorspēlīšu pasaules. Dažādi atgadījumi, kuros iesaistīts vietējais deputāts Kalnākāpējs un vecmāmiņa Irma, liek dzīvesgudrajam vectēvam un mazdēlam beidzot sadarboties.

Līdz jūlija beigām katram puikam un meitenei ir iespēja nofilmēt vasaras piedzīvojumu kopā ar savu vectēvu, jo tirdzniecības parks "Alfa" sadarbībā ar filmu studiju "F.O.R.M.A." rīko konkursu, kurā labākajam video tiks piešķirta 100 eiro balva. Par konkursu var uzzināt filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" "Facebook" lapā.

Bez minētajiem aktieriem filmā varēs redzēt Olgas lomas atveidotāju, mazu meitenīti Evu Ozolu no Kuldīgas. Citās lomās Akvelīna Līvmane, Lauris Dzelzītis, Uldis Dumpis, Alise Polačenko, Vizma Kalme, Inese Pudža un citi. Kaķa Bambāna lomā – ventspilnieks Samuraj Lux Hugo Boss, otrā plāna kaķa lomā rīdzinieks Muris.

Kinodarba "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" scenāriju sarakstījis Alvis Lapiņš, operators Uldis Jancis, mākslinieks Mārtiņš Milbrets un producents Gatis Upmalis. Filmu producē ģimenes spēlfilmu veidošanā pieredzējusī studija "F.O.R.M.A.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!