Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 2. februārī, 13 Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt Oskara Rupenheita kriminālkomēdiju "Kriminālās ekselences fonds", kas pilnībā veidota par privātiem līdzekļiem, tai skaitā pašu skatītaju sarūpētajiem – vēl pirms filmēšanas posma uzsākšanas filmas kolektīvā ieguldījuma kampaņa vietnē "ProjektuBanka" nesa vairāk kā 10 000 eiro.

Krāpnieki, pistole un nolaupīts sunītis – filmas "Kriminālās ekselences fonds" galvenais varonis Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta kaimiņiene, kurai, kā izrādās, ir lielāki pauti nekā visiem pārējiem kopā.

Kā raksta filmas autori, projekts ar sākotnējo nosaukumu "Mastermainds" tapa "ilgi, pamatīgi un ar baudu". "130 filmēšanas dienas, 8454 izbļauti lamuvārdi, 155 (+/-3) aktieri, 35 lokācijas, trīs kameras, četri kaskadieri, divi suņi, 28 498 689 zudušas nervu šūnas un 1 liels kaifs par paveikto - tas viss ir "Kriminālās ekselences fonds". Filmas tapšanas gaita no iespaidīgo dekorāciju izveides un kolorītajiem tērpiem līdz aktieru atlases procesam ir iemūžināta making-of video sērijā," raksta filmas autori. Filmas tapšanas video aplūkojami filmas "Kriminālās ekselences fonds" oficiālajā "Youtube" kanālā.

Filma no 2. februāra skatāma Rīgā, k/t "Kino Citadele", "Cinamon", "Multikino" un "Splendid Palace", Liepājā k/t "Cinamon Balle", Ventspils kino "Rio", Kuldīgas kultūras centrā, Siguldas "Kino Lora", Vidzemes koncertzālē, Valmieras k/t " Gaisma", Smiltenes kinoteātrī, Rēzeknes k/t "Silverscreen Rēzekne" un Daugavpils k/t "Silverscreen Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!