Foto: DELFI

Ar krāsainu limonāžu dzeršanu, prezidenta uzrunu un līksmām ovācijām pēc seansa 17. augustā kinoteātrī "Kino Citadele" nosvinēta jaunās latviešu ģimenes filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" pirmizrāde. Līdz ar šo filmu atklāta arī programma "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", kuras laikā plānotas 16 dažādu filmu pirmizrādes.

Filmas pirmizrādē klāt bija filmas režisors Varis Brasla ar kundzi, aktrisi Vizmu Kalmi, scenārija autors Alvis Lapiņš, galvenās lomas atveidotājs Markuss Jānis Eglītis un pārējā filmas komanda. Aktieri Mārtiņš Vilsons un Mārtiņš Meiers uz pirmizrādes seansu nebija ieradušies, taču sveica klātesošos ar video starpniecību.

Filmas pirmizrādi un arī visu simtgades filmu programmu atklāja Valsts prezidents Raimonds Vējonis citējot Vara Braslas iepriekšējās filmas un paužot cerību, ka arī no šīs filmas būs varoņu izteicieni, kas ieies tautas mūsdienu folklorā. Tāpat klātesošos sveica kultūras ministre Dace Melbārde un Latvijas Nacionālā kino centra (LNKC) vadītāja Dita Rietuma.

Jau ziņots, ka "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" no piektdienas, 18. augusta, tiek demonstrēts kinoteātros visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!