Foto: LETA

Augustā un septembrī Rīgā un Rundāles pilī tiek filmēti režisora Māra Martinsona jaunās spēlfilmas "Maģiskais kimono" ainas. "Maģiskais kimono" ir pirmā kopprodukcijas filmas starp Latviju un Japānu, kurā piedalās japāņu pasaulslavenie aktieri Kaori Momoi un Issejs Ogata, kā arī latviešu aktieri Artūrs Skrastiņš un Andris Bulis.

Kā portālu "Delfi" informē filmas veidotāju pārstāvji, topošā filma ir emocionāls stāsts par divu tuvu cilvēku pēdējo ceļojumu. Ļaudis visā pasaulē savā iedomātajā vai arī reāli esošā aizņemtībā bieži vien tikai tad, kad zaudē līdzcilvēku vai dzīvesbiedru, apjauš, ka ar aizgājušo cilvēku ir palicis daudz kas neizrunāts, neizjusts, iecerēts, taču atstāts zem putekļu kārtām.

Nereti tādos gadījumos tiek uzdots jautājums - kā būtu, ja man tiktu dota vēl viena iespēja? Šāda iespēja tiek dota japāņu pusmūža sievietei Keiko (Kaori Momoi), kura dodas uz Rīgu, lai piedalītos kimono šovā un dažādu notikumu dēļ viņai rodas iespēja atvērt restorānu.

Filmēšana sākta 15. augustā Rīgā, tās noslēgumā - septembrī - rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāts krāšņs kimono šovs "Maģiskais kimono", kas notiks 14. septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī. Septembra vidū filmēšanas komanda dosies uz Rīgas sadraudzības pilsētu Kobi, Japānu, lai turpinātu filmēšanu.

Filmu "Maģiskais kimono" kopproducē Latvijas producēšanas kompānija "Krukfilms", Igaunijas "Orée films"un Japānas "Loaded films". Tās pirmizrāde paredzēta 2016. gadā. Filmas "Maģiskais kimono" tapšanu atbalsta Rīgas Filmu fonds, Japānas Kultūras ministrija, Borisa un Ināras Teterevu fonds; tās attīstīšanu atbalstījis Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome un "Live Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!