Foto: AFP/Scanpix
Turku režisora Nurī Biljē filma "Winter Sleep" ieguvusi galveno balvu 67. Kannu kinofestivālā, sestdien vēsta ārvalstu mediji.

Kā otrā labākā filma balvu ieguvusi Alises Rovakeras filma "The Wonders", bet balvu par labāko scenāriju ieguvusi krievu režisora Andreja Zvjaginceva filma "Leviatāns".

Mazo "Zelta palmas zaru" par labāko īsfilmu ieguvusi kolumbiešu režisora Simona Mesa Soto filma "Leidi", bet balvu "Zelta kamera" ieguvuši trīs franču režisori - Marija Amašukela, Klēra Burjē un Semjuels Tenis par filmu "Party Girls".

Balvu kā labākā aktrise ieguvusi Džuliāna Mūra par darbu kinolentē "Maps to the Stars", kā labākais aktieris balvu ieguvis Timotijs Spalls par ekscentriskā mākslinieka lomu filmā "Mr. Turner".

Kā labākais režisors balvu ieguvis Benets Millers par filmu "Foxcatcher".

Kannu kinofestivals ir Eiropas prestižākais filmu festivāls, kas Francijā notiek jau kopš 1946. gada. Festivāla galvenā balva, ko pasniedz labākajai filmai, ir "Zelta palmas zars".

Paralēli oficiālajai konkursa programmai, notiek arī dažādas alternatīvās filmu skates, kā arī vērienīgs filmu tirgus un kino profesionāļu tikšanās, prezentācijas un kontaktu apmaiņa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!