Foto: Publicitātes foto

Nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" ietvaros pirmizrādi pēc vairāku gadu darba piedzīvoja režisores Ināras Kolmanes jaunā spēlfilma "Mona" ar aktrisi Kristīni Belicku titullomā. Filma pēc kinofestivāla uzsākusi savu ceļu uz lielajiem ekrāniem un no 20. aprīļa tiks demonstrēta "Forum Cinemas" kā arī citos Rīgas kinoteātros.

Filma uzņemta Vidzemē – Cēsu pusē, Raunā, Valmierā, Stāmerienā un citur. Atsevišķas epizodes tapušas Zvārtavas pilī. Piedāvājam ielūkoties vēsturiskos filmas uzņemšanas mirkļos, ko iemūžinājuši fotogrāfi Atis Ieviņš un Jānis Deinats laikā no 2005. līdz 2007. gadam.

Kā uzsver režisore Kolamne, jaunā kinolente nav šausmu filma. "Mona" ir mūsdienīga pasaka pieaugušajiem, kas stāsta par mūžseno sievietes neizprotamību, tradicionālo mīlas trīsstūri un netradicionālu, bet reālu pārtapšanu dzīvniekos.

Filmas darbība risinās kādā Latvijas mazpilsētiņā, kur iedzīvotāju galvenais iztikas avots ir lopkautuve. Rīgas biznesmenis Tomass ierodas uz sava tēvoča bērēm, ierauga vietējo meiteni Monu — un vairs nedomā par atgriešanos Rīgā. Rezultātā vairāku mazpilsētas iedzīvotāju līdz šim mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā — kaislei, mistikai, dzīvnieciski instinktīvajam un cilvēciski trauslajam sakausējoties vienā veselā.

Filmas režisore un scenārija līdzautore ir Ināra Kolmane, scenārija autors – rakstnieks Arvis Kolmanis, operators - Uldis Jancis, mākslinieks - Jurģis Krāsons. Latvijas producenti - Jānis Juhņēvičs un Vita Liberte. Islandes "Kisi Production" pārstāv producenti Ingvars Tordarsons un Julius Kemps. Filmas mūzikas autors ir pieredzes bagātais islandiešu komponists Hilmars Orns Hilmarsons, kura mūzika saņēmusi daudzu starptautisku kinofestivālu balvas.

Arī filmas aktieru ansambli veido starptautiska komanda. Galveno lomu atveidotāji ir latviešu aktrise Kristīne Belicka un pazīstamais lietuviešu kino un teātra aktieris Sauļus Balandis. Filmā spēlē arī latviešu aktieris Lauris Subatnieks un Krievijas teātra un kino aktieris Valērijs Jerjomenko. Epizodiskās lomās redzami aktieri Pēteris Liepiņš, Juris Gornovs, Ināra Slucka un citi. Filmā dzirdama gan latviešu, gan krievu valoda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!