Foto: Publicitātes attēli
Lai gan tradicionāli "Zelta avenes" ("Golden Raspberry Award") tiek pasniegtas dienu pirms "Oskara" balvas ceremonijas, šogad balvas gada sliktākajām filmām tiks dalītas 1. aprīlī, bet 25. februārī nosaukti "avenes" nominanti.

Šogad "Zelta aveņu" rekordu ir uzstādījis Adams Sandlers, par savu komēdiju "Jack an Jil" ("Džeks un Džila"), kopumā pretendējot uz 12 "avenēm".

Sandleram ir izredzes saņemt "Zelta aveni" gan kā sliktākajam aktierim, gan aktrisei, gan producentam, gan scenāristam. Filma pretendē arī uz gada sliktākās kinolentes titulu. Šoreiz "aveņu" nominantu sarakstā trāpījis arī "oskarotais" aktieris un kinopasaules leģenda Als Pačino, kurš filmā "Jack and Jil" atveido pats sevi. Vēl filmas nomināciju vidū ir – sliktākā aktrise otrā plāna lomā – Keitija Holmsa, sliktākais aktieru ansamblis, sliktākā režija, sliktākais ekrāna pāris un citas.

Uz gada sliktākās filmas titulu "Zelta aveņu" sarakstā pretendē arī "Bucky Larson: Born to be a Star", "New Year's Eve", "Transformers: Dark of the Moon" un jaunākā "Krēslas" sērijas filma "Twilight: Breaking Down I".

Nominācijā Sliktākais aktieris izvirzīti – Rasels Brands par lomu filmā "Arthur", Nikolass Keidžs par darbu filmās "Drive Angry 3D", "Season of the Witch" un "Trespass", Teilors Lautners par "Abduction" un "Twilight: Breaking Down I", jau pieminētais Adams Sandlers par "Jack and Jil", kā arī Niks Svardsons par lomu filmā "Bucky Larson: Born to be a Star".

Savukārt "Zelta aveni" kā sliktākajai aktrisei ir izredzes saņemt Martinam Laurensam par "Lielās Mammas" lomu filmā "Big Mommas: Like Father, Like Son", Sārai Peilinai par sevis pašas atveidojumu filmā "The Andefeated", "Sekss un Lielpilsēta" zvaigznei Sārai Džesikai Pārkerei par darbi filmās "I Don't Know How She Does It" un "New Year's Eve", Adamam Sandleram par Džilas lomu filmā "Jack and Jil" un Kristenai Stjuartei par Bellas lomu jaunākajā "Krēslas" sāgas filmā.

Aptuveni piecus ASV dolārus vērto "Zelta avenes" plastmasas figūriņu sliktākajām filmām pasniedz kopš 1981. gada. Pirmās "Zelta avenes" 1980. gada sliktākajām filmām tika pasniegtas balvas dibinātāja publicista Džona Vilsona nama dzīvojamajā istabā. Tradīcija šajos gados vērsusies plašumā un pasniegšanas datums no "Oskara" balvas priekšvakara pārcelts uz 1. aprīlī. Ceremonija norisināsies Holivudas "Barnsdall Gallery" teātrī.

Vairumā gadījumu paši nominanti un "uzvarētāji" uz ceremoniju neierodas. 2005. gadā drosmīgi saņemt "Zelta aveni" uz skatuves kāpa aktrise Halle Berija par darbu filmā "Catwoman" ("Kaķsieviete"), kura balvu saņēma otrā rokā turot 2002. gadā saņemto "Oskara" balvu". Savukārt Sandra Buloka 2010. gadā ieradās pēc "Zelta avenes" un visiem izdalīja filmas "All About Steve" DVD, jāpiebilst, ka dienu vēlāk viņa saņēma "Oskara" balvu kā labākā aktrise galvenajā lomā par filmu "The Blind Side" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!